"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 18 באפריל 2016

מה עושים עם סלט עגבניות שרי שנשאר לכם?

חומרים

עגבניות שרי כיד המלך, אפשר גם לגוון בצבעים
זיתים לבחירתכם
חופן עלי בזיליקום קצוצים (או פסטו בייתי במקום)
שמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל

אופן ההכנה

חותכים את עגבניות השרי לרבעים.
מגלענים את הזיתים (או לא, אם משתמשים בזיתים ללא חרצנים), חותכים לגודל הרצוי (עיגולים, חתיכות...).
קוצצים את עלי הבזיליקום.
ומערבבים הכל היטב עם השמן, החומץ והתבלינים.

אפשר לאכול מייד, או לקרר קצת.

ואחרי שסיימתם ונשאר עוד סלט... שומרים ליום המחרת, או לארוחה הבאה ומכינים איתו...
נכון- שקשוקה!
*** אפשר להוסיף עוד חמאה וגבינה לשקשוקה ***