"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 7 בנובמבר 2016

בצל מקורמל בחמאה וטימין בתנור

נשמע מפוצץ, נכון?
זו בעצם מנה סופר פשוטה.
אכלנו משהו בכיוון כשהיינו בטיול הצפוני שלנו בחגים, אצל חברים ומאז זה נתקע לי בראש ורציתי לנסות גירסא משלי, לא בהכרח עם סוכר/ דבש...


חומרים

כמה בצלים שתרצו (מאחד ועד המווון)
מלח, פלפל
שום כתוש, קצוץ או אבקת שום
עלי טימין יבשים או טריים (אני השתמשתי ביבשים)
חמאה בנדיבות
1-2 כפות שמן זית לתוספת  לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית בגודל המתאים לכמות הבצלים שרוצים להכין.
קולפים את הבצלים וחותכים לרבעים (הם ייפרדו לחלקים קטנים יותר אחרי השהייה בתנור).
מפזרים בתבנית.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם ושמן זית ומערבבים קלות.
מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות בין הבצלים ומשגרים לתנור



אחרי כעשר דקות בתנור מערבבים קלות וממשיכים לאפות עד שהבצל מתרכך ומוכן. כ-45 דקות



זו מנת צד או תוספת נפלאה להעשרת ארוחה בטעמים ובריחות.
אפשר לשמור שאריות ולאכול קר גם. טעים בטירוף גם ככה!