"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 20 ביוני 2017

עוגיות טייגרנאטס- קנמון

עוגיות פשוטות וטעימות שיכולות להמתין זמן מה במקרר.
אפשר לחמם אותן או לאכול קרות

חומרים

כוס קמח טייגרנאטס
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כף קנמון (אפשר גם הל וג'ינג'ר טחונים)
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית מייפל
כף תמצית וניל
*** אפשר לבדוק גם איך יתנהג עם ביצה

אופן ההכנה

במעבד מזון מערבלים הכל ביחד לתערובת אחידה.
משטחים כפות על נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות למשך 7-10 דקות
מצננים היטב לפני הגשה.
ניתן לשמור בכלי במקרר למשך כשבועיים