"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 24 בינואר 2018

למה חשוב לנו להשקיע בהתפתחותנו האישית היום יותר מבעבר?

אני עוקבת כבר כמה שנים אחרי פעילויותיו ופרסומיו של ד"ר יובל נח הררי הבוקר צפיתי בדיון החי שהוא לקח בו חלק בפורום הכלכלי העולמי שמתרחש בימים אלה בשוויץ.

אורח חיים הוא נושא רחב שאני עוסקת בו בעבודתי. הן ביעוצים פרטניים, הן בהרצאות והן בכתיבת מאמרים ופרסומים. חשוב בעיניי לשים משקל דומה גם לתזונה הריגשית והמנטלית שאנחנו דואגים או לא דואגים לה עבור עצמנו. מעבר למזון הממשי שאנחנו אוכלים ומעכלים.

היה דיון מעניין על עתידו של שוק העבודה בעידן שלנו, על הרלוונטיות שלו ועל כל הכרוך בכך מבחינת הערך העצמי של אנשים, יכולתם להשתכר ולכלכל את משפחותיהם, ההגדרה העצמית של אנשים דרך מה שהם עושים, מה זה פנאי? האם אנחנו יכולים לאפשר לעצמנו ליהנות מפירות עבודתנו ועוד.

נושא חשוב ביותר שעלה שם, בעיניי, הוא החשיבות של התפתחות עצמית ובניית חוסן ריגשי.
כי טבעו של העולם הוא השינוי ואנחנו מצויים בפיתחו של שינוי בתחום הכלכלי- איך כל זה ישפיע על כל אחד ואחת מאיתנו בטווח הקצר והארוך יותר?
אין לדעת.
אולם אם נפעל למען חיזוקו של העולם הריגשי שלנו ושל הסובבים אותנו יהיו לנו כלים של ממש שיסייעו לנו להתמודד עם השינויים והאתגרים שעומדים לפנינו.
כמובן שכל זה נכון לא רק לנוכח שינויים עתידניים. זה נכון גם לנוכח אתגרים יומיומיים שאנחנו נתקלים בהם- אכזבות, מחלות, בשורות לא פשוטות, שינויים בעולם העבודה, במשפחה, מריבות ועוד.

חוסן ריגשי הוא יכולת חשובה של עמידותנו הן מבחינה חיסונית- גופנית והן מבחינה נפשית

התמונה לקוחה מכאן במקור
נושא נוסף שדובר בו הוא חשיבותה של הקהילה שמסביבנו.
איך אפשר לתמוך ולהיתמך על ידי הקהילה.
איך אפשר לדאוג לפרנסת הקהילה, התקדמותה ביחד עם העולם, חינוך ברמות שונות ורבות, יצירת עוד מקומות עבודה כדי לאפשר לחברים בקהילות תחושה של ערך עצמי לעומת בחירה בחיים של התמכרות לחומרים שונים (ניתנו דוגמאות מקהילות בהן יש % התמכרויות גבוהים לסמים ולאלכוהול).
איך קהילה יכולה לתמוך באדם בודד בעת הצורך ולעזור בעת משברים

כביכול נושאים שכלל אינם קשורים לעולם העבודה והמסחר, נכון?
לא בטוחה בכך בכלל...
הרעיון של יוזמות שצומחות מתוך צרכים קהילתיים מקומיים, של זיהוי פערים וצרכים ייחודיים לקהילות מסויימות הוא משמעותי ביותר גם לעולם העתידי שנחיה בו החל מעוד שעה מעכשיו.
למשל הסרט החמוד הזה, שנחשפתי אליו וגרם לי להתרגשות גדולה.
יש פה סיפור אמיתי על זיהוי צורך קהילתי מאד ייחודי שהוביל לשיפור משמעותי בחייהם של אנשים רבים מאד.

בהמשך היום היו שיחות נוספות בהן השתתף ד"ר הררי.
אפשר לצפות בהן פה 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה