"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 17 במאי 2018

לחמניות חמאת שקדים ללא קמח- פליאו ו gaps

זה מתכון שנמצא בהמון אתרי פליאו ו gaps ברשת.
הוא מאד קל להכנה והתוצאות טעימות להפליא.

בהחלט יכול להיות תחליף ללחמניות/ לחם/ מאפה.
אפשר להכין עם תבניות סיליקון בשלל צורות, ראיתי כאלה שהכינו עם תבניות של חלות קטנות- נחמד!




חומרים

4 ביצים
6 כפות חמאת שקדים (שקדיה או מותג אחר)
1/2 כפית מלח (הוספתי קצת יותר)
כפית חומץ תפוחים

3/4 כפית סודה לשתייה
אופציונלי: תבלינים שאוהבים כמו אבקת שום ובצל, עשבי תיבול ועוד

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את התבנית הרצוייה: מאפינס, שקעים, דוגמאות שונות.
בקערה מערבבים יחד את כל החומרים עד ליצירת תערובת אחידה. אפשר גם להיעזר במעבד מזון אם רוצים



שופכים את התערובת לתבניות לפי בחירה ומכניסים לתנור לכ-15 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכז יוצא יבש ונקי.
מוציאים את התבנית ומניחים לה להצטנן מעט לפני שמוציאים ממנה את הלחמניות





ואז אוכלים כמו כל לחמניה/ מאפה אחר.
אפשר אפילו... טוסטים 





בתאבון!