"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 10 ביוני 2020

סלט שומר ואבוקדו

רגע לפני שהם נעלמים להם מהמדפים, כי זו סוף העונה שלהם
החלטתי לכבד את השומר ואת האבוקדו בסלט חמוד

סלט שומר ואבוקדו

חומרים

1-2 פקעות שומר
בצל קטן (סגול או לבן)
1/2-1 אבוקדו לפי מספר הסועדים- עדיף אבוקדו לא רך מדיי, אם אפשר
בזיליקום
רוטב: שמן זית, מיץ לימון/ מיי כבושים במלח, חרדל, מעט דבש, מלח, פלפל, אבקת שום

אופן ההכנה

מנקים את השומר ומוציאים את החלקים הלא טובים/ יפים (בגלל שזו סוף העונה בחלק מהם החלק הטוב יהיה פנימי יותר). וקוצצים לקערה.
מוסיפים בצל קצוץ.
חותכים את האבוקדו לקוביות ומוסיפים לקערה.
קוצצים את הבזיליקום פנימה.
מכינים את הרוטב, מערבבים היטב ויוצקים מעל הסלט לפני הארוחה.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה