"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 29 בינואר 2021

קפיר

בחודשים האחרונים התחלתי להכין קפיר על בסיס קבוע.
קפיר הוא משקה מותסס הדומה ליוגורט המוכן בעזרת התססת חלב ע"י גרגירי קפיר.

קבלתי גרגירי קפיר משכנה שהגרגירים התרבו אצלה והתחלתי לשחק איתם 😃


ההכנה הקלאסית היא להניח את הגרגירים בכלי - נקי (מעוקר, שטוף עם מים וסבון)-  עם חלב כלשהו. לתת לזה לשבת כך 1-2 ימים, לסנן את גרגירי הקפיר למסננת ואת המשקה שנוצר להניח בכלי נפרד.
את הגרגירים שוטפים היטב במים ומתחילים את הכל מההתחלה שוב, עם מנה חדשה של חלב

גרגירי קפיר

סינון משקה הקפיר מהגרגירים


אני כמובן לא יכולה לקבל הוראות ופשוט לעשות אותן as is בלי לנסות כל מיני דברים מעניינים. אז הלכתי לבדוק גם מה יקרה אם החלב יהיה חלב קוקוס ולא רק חלב פרה.

ומה יקרה אם זה בכלל לא יהיה חלב שם בפנים, אלא שמנת מתוקה.

יצאו לי אחלה תוצאות

קפיר קוקוס
הגרגירים תססו עם חלב קוקוס

סרטון ששלחה לי חברה שעוררה את גרגירי הקפיר שלה מתרדמת ההקפאה והצליחה להכין מהם שמנת חמוצה אחרי שסיפרתי לה על זה.
הגרגירים תססו על שמנת מתוקה


נשאר כמובן רק לשתות את הקפיר או לשלב אותו במנות שונות

ארוחה מהירה של קערת ירקות בתנור- אנטיפסטי- עם קפיר קוקוס

משרה מתובל לטנדורי כרובית

טנדורי כרובית

קערת בוקר עם קפיר קוקוס


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה