אז כן, זה בהחלט התחיל כמשהו חד פעמי. מעין גחמה של רגע.
היה לי חשק לכרוב ניצנים. תקופה כזו שפשוט התחשק לי כרוב ניצנים. שנים שלא נגעתי בזה...
התחלתי בלהכין אותם פשוט מאודים עם קצת חמאה. בנגלה הבאה ניסיתי עם שמן זית.
אח"כ התחלתי להוסיף אותם לכל מיני מנות. ואז הגעתי למנה הכייפית הזו שפשוט יצאה לה באחד הימים (ומייד שוחזרה בהמשך, כי זה היה ממש טעים!).
חומרים
1/2 חבילת כרוב ניצנים קפוא
חבילת טופו
5-6 פטריות שיטאקי מיובשות (אפשר גם טריות, אם רוצים, ואז אפשר לשים קצת יותר)
כמה שיני שום
קצת פלפל צ'ילי לאוהבי החריף
מעט זמן זית/ שמן קוקוס
כף רוטב סויה (אמיתי, ברור?)
כפית סילאן (אמיתי, ברור?)
אופן ההכנה
משרים את פטריות השיטאקי המיובשות במים רתוחים (מניחים בכלי ומכסים מעל) למשך 10-15 דקות. אם הן טריות, אין צורך להשרות. כשמוכנות, חותכים לרצועות (בד"כ בלי הרגל, אלא אם כן היא מרגישה לכם "אכילה")
את כרוב הניצנים חולטים במים רתוחים למשך 5-7 דקות. אז אפשר לסנן ולאכול as is או להניח בצד, כדי לשלב בתבשיל הזה.
את השום פורסים לעיגולים ואת הטופו לקוביות.
מחממים מעט שמן בווק, או במחבת עמוקה. מוסיפים שיני שום פרוסות (לפי הטעם והרצון). מערבבים 1-2 דקות ומוסיפים את הפרטיות ואת קוביות הטופו לערבוב. מטגנים- מערבבים למשך מספר דקות, מוסיפים את הסויה והסילאן ומערבבים. מי שאוהב חריף, זה הזמן להוסיף את הצ'ילי גם.
עוד דקת ערבוב ומכניסים גם את כרוב הניצנים פנימה לערבוב אחרון.
זה נראה ככה
מריח נפלא, ואפשר לאכול את זה ממש כמו שזה.
אפשר גם לערבב עם אטריות אורז, או פסטות מלאות למיניהן (יש גם פסטות מאורז מלא שמאד מתאימות פה). אפשר מעל אורז, קינואה ושות'.
איך אתם תעדיפו לאכול את זה?
היה לי חשק לכרוב ניצנים. תקופה כזו שפשוט התחשק לי כרוב ניצנים. שנים שלא נגעתי בזה...
התחלתי בלהכין אותם פשוט מאודים עם קצת חמאה. בנגלה הבאה ניסיתי עם שמן זית.
אח"כ התחלתי להוסיף אותם לכל מיני מנות. ואז הגעתי למנה הכייפית הזו שפשוט יצאה לה באחד הימים (ומייד שוחזרה בהמשך, כי זה היה ממש טעים!).
חומרים
1/2 חבילת כרוב ניצנים קפוא
חבילת טופו
5-6 פטריות שיטאקי מיובשות (אפשר גם טריות, אם רוצים, ואז אפשר לשים קצת יותר)
כמה שיני שום
קצת פלפל צ'ילי לאוהבי החריף
מעט זמן זית/ שמן קוקוס
כף רוטב סויה (אמיתי, ברור?)
כפית סילאן (אמיתי, ברור?)
אופן ההכנה
משרים את פטריות השיטאקי המיובשות במים רתוחים (מניחים בכלי ומכסים מעל) למשך 10-15 דקות. אם הן טריות, אין צורך להשרות. כשמוכנות, חותכים לרצועות (בד"כ בלי הרגל, אלא אם כן היא מרגישה לכם "אכילה")
את כרוב הניצנים חולטים במים רתוחים למשך 5-7 דקות. אז אפשר לסנן ולאכול as is או להניח בצד, כדי לשלב בתבשיל הזה.
את השום פורסים לעיגולים ואת הטופו לקוביות.
מחממים מעט שמן בווק, או במחבת עמוקה. מוסיפים שיני שום פרוסות (לפי הטעם והרצון). מערבבים 1-2 דקות ומוסיפים את הפרטיות ואת קוביות הטופו לערבוב. מטגנים- מערבבים למשך מספר דקות, מוסיפים את הסויה והסילאן ומערבבים. מי שאוהב חריף, זה הזמן להוסיף את הצ'ילי גם.
עוד דקת ערבוב ומכניסים גם את כרוב הניצנים פנימה לערבוב אחרון.
זה נראה ככה
מריח נפלא, ואפשר לאכול את זה ממש כמו שזה.
אפשר גם לערבב עם אטריות אורז, או פסטות מלאות למיניהן (יש גם פסטות מאורז מלא שמאד מתאימות פה). אפשר מעל אורז, קינואה ושות'.
איך אתם תעדיפו לאכול את זה?
כרוב נינצים המממ עדיין לא מיודדת איתו, איך קונים אותו? טעים?
השבמחקוולקאם, מותק.
השבמחקכרוב ניצנים יש , לדעתי, רק קפוא בארץ. עד כמה שאני מכירה.
הוא מעין כרוב קטנטן, עם טעם משלו.
הוא מאד מזין ומכיל הרבה נוגדי חימצון וויטמינים וכו' וכו'.
שווה לנסות.
הנה פוסט (מבלוג אחר) על כרוב ניצנים
השבמחקhttp://bit.ly/sgP8Ri