בעצם זה מרק דיי פשוט של בשר ותפוחי אדמה. טוב, ועוד כמה דברים קטנים ופחות משמעותיים (מי אמר פלפלים?).
יום אחד החלטתי שמתחשק לי לאכול מרק גולש ולא הייתה איזו ארוחה משפחתית באופק (חמותי נוהגת להכין את המרק הזה בחורף לפעמים). אז פשוט צללתי לזה, הכנתי ויצא מעדן. מאז זה נוסף ל'מרקי הבית'.
יש המון המון גרסאות להכנת מרק גולש, חיפוש קצר באינטרנט יוביל אתכם לשלל האופנים והמרכיבים. לכן נכון בעיניי פשוט לאלתר עם מה שיש בבית ועם הטעמים שאוהבים.
חומרים
1 ק"ג בשר בקר ("לגולש" יש חיה כזו אצל הקצב) חתוך לקוביות
1 בצל
כמה שיני שום
2 פלפלים אדומים
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה, אצל מי שזה עובר בבית)
פטרוזיליה, כוסברה לפיניש
אופן ההכנה
מחממים סיר גדול וזורקים אליו את קוביות הבשר. מערבבים אותן היטב לסגירת הנתחים. הם הופכים לחומחומים כאלה
אפשר לתבל במלח ופלפל. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
באותו הסיר מטגנים את הבצל, השום והפלפלים. מוסיפים 1-2 כפות פפריקה מתוקה (אפשר להחליף חלק בחריפה)
מוסיפים מים (אפשר רותחים למי שרוצה, אפשר גם ציר מרק עוף/ ירקות למי שיש) ואת הבשר.
מביאים את המים לרתיחה וממשיכים לבשל כשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך.
אז מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לעוד כ-20-30 דקות, בודקים טעמים ומתקנים.
בסוף מניחים את צרורות הפטרוזיליה והכוסברה מעל המרק, לחליטה (מי שרוצה יכול לאכול ומי שלא יכול להפטר מהם- חבל...).
המרק הזה הוא ארוחה בפני עצמה בעיניי וממש לא צריך להוסיף לו עוד משהו. מושלם!
יום אחד החלטתי שמתחשק לי לאכול מרק גולש ולא הייתה איזו ארוחה משפחתית באופק (חמותי נוהגת להכין את המרק הזה בחורף לפעמים). אז פשוט צללתי לזה, הכנתי ויצא מעדן. מאז זה נוסף ל'מרקי הבית'.
יש המון המון גרסאות להכנת מרק גולש, חיפוש קצר באינטרנט יוביל אתכם לשלל האופנים והמרכיבים. לכן נכון בעיניי פשוט לאלתר עם מה שיש בבית ועם הטעמים שאוהבים.
חומרים
1 ק"ג בשר בקר ("לגולש" יש חיה כזו אצל הקצב) חתוך לקוביות
1 בצל
כמה שיני שום
2 פלפלים אדומים
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה, אצל מי שזה עובר בבית)
פטרוזיליה, כוסברה לפיניש
אופן ההכנה
מחממים סיר גדול וזורקים אליו את קוביות הבשר. מערבבים אותן היטב לסגירת הנתחים. הם הופכים לחומחומים כאלה
אפשר לתבל במלח ופלפל. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
באותו הסיר מטגנים את הבצל, השום והפלפלים. מוסיפים 1-2 כפות פפריקה מתוקה (אפשר להחליף חלק בחריפה)
מוסיפים מים (אפשר רותחים למי שרוצה, אפשר גם ציר מרק עוף/ ירקות למי שיש) ואת הבשר.
מביאים את המים לרתיחה וממשיכים לבשל כשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך.
אז מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לעוד כ-20-30 דקות, בודקים טעמים ומתקנים.
בסוף מניחים את צרורות הפטרוזיליה והכוסברה מעל המרק, לחליטה (מי שרוצה יכול לאכול ומי שלא יכול להפטר מהם- חבל...).
המרק הזה הוא ארוחה בפני עצמה בעיניי וממש לא צריך להוסיף לו עוד משהו. מושלם!
כוסברה? בגולש? אם הייתי עושה את זה הייתי מקבלת צו גירוש מהעדה. וגם פטרוזיליה אפעס.
השבמחקמה שכן, פלפל ירוק יוסיף הרבה.
אבל זהו, שאני לא בדיוק הונגרייה. אבא של בעלי הוא ממוצא הונגרי ואמא שלו ז"ל אולי הייתה מרימה גבה.
השבמחקאני? רק נהנית מהטעם...
לאיזה פלפל ירוק התכוונת? חריף, או העאלק פלפל הזה?
>ורד ממש לא רואה טעם בפלפל ירוק<
על החריף נאלצתי לוותר בצער עם הפיכתי לאמא. אז סתם פלפל ירוק (חולה עליו, מבושל או טרי).
השבמחקכן, מבינה אותך עם החריף והאמהות.
השבמחקלפעמים אני מכינה מנות חריפות רק בשבילי!