ביום שישי התלבטתי בקול מה לעשות עם הררי הפלפלים שבעלי הביא הבייתה
רותי הציעה להכין מרק פלפלים קלויים שנשמע יאמי לגמרי.
אחרי שהכנתי ממרח פלפלים קלויים ורצועות פלפלים קלויים הרגשתי מוכנה גם למשימת המרק
חומרים
בערך 8 פלפלים
כמה שיותר שיני שום (כבר קלטתם אותי, נכון?)
בצל
ציר מרק ירקות/ עוף [ולמי שאין גם "סתם" מים יעשו את העבודה. היה לי במקרה "ציר" ממיי סלק]
אפשר להוסיף שורש סלרי [לא חובה]
תבלינים: מלח, פלפל, טימין
אופן ההכנה
קולים את הפלפלים בתנור [הופכים לכל הכיוונים כדי שהכל יקלה היטב]
קולפים את הפלפלים (יש כל מיני שיטות לעשות זאת בקלות).
טוחנים בבלנדר את הפלפלים ובינתיים מטגנים/ מאדים בצל ושום קצוצים.
מוסיפים שורש ואת הציר/ מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפלפלים הטחונים, מבשלים עוד כ-20 דקות
מתקנים טעמים וטוחנים
גיוונים: אפשר במקום ציר/ מים להשתמש בחלב קוקוס.
אפשר להוסיף בסוף מעט שמנת/ חלב קוקוס.
מתארת לעצמי שאפשר להכין את המרק גם מפלפלים שאינם קלויים, אם כי בטח הטעם ייצא שונה בלי הקלייה.
רותי הציעה להכין מרק פלפלים קלויים שנשמע יאמי לגמרי.
אחרי שהכנתי ממרח פלפלים קלויים ורצועות פלפלים קלויים הרגשתי מוכנה גם למשימת המרק
ממרח הפלפלים הקלויים בדרכו מהבלנדר לצנצנת |
שכבות של רצועות פלפלים קלויים עם שום ורוטב |
בערך 8 פלפלים
כמה שיותר שיני שום (כבר קלטתם אותי, נכון?)
בצל
ציר מרק ירקות/ עוף [ולמי שאין גם "סתם" מים יעשו את העבודה. היה לי במקרה "ציר" ממיי סלק]
אפשר להוסיף שורש סלרי [לא חובה]
תבלינים: מלח, פלפל, טימין
אופן ההכנה
קולים את הפלפלים בתנור [הופכים לכל הכיוונים כדי שהכל יקלה היטב]
קולפים את הפלפלים (יש כל מיני שיטות לעשות זאת בקלות).
טוחנים בבלנדר את הפלפלים ובינתיים מטגנים/ מאדים בצל ושום קצוצים.
מוסיפים שורש ואת הציר/ מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפלפלים הטחונים, מבשלים עוד כ-20 דקות
מתקנים טעמים וטוחנים
אפשר להגיש עם גבינת פרמז'ן מגורדת |
ואפשר עם קרוטונים תוצרת בית |
גיוונים: אפשר במקום ציר/ מים להשתמש בחלב קוקוס.
אפשר להוסיף בסוף מעט שמנת/ חלב קוקוס.
מתארת לעצמי שאפשר להכין את המרק גם מפלפלים שאינם קלויים, אם כי בטח הטעם ייצא שונה בלי הקלייה.
הבלוג הזה מעורר בי תאבון בשעת לילה משונה זו
השבמחקטוב, ברור, כי אם את ערה בשעות הללו (ויושבת במחשב) זה קצת כמו צהריים, לא? :-)
השבמחקאני בכלל לא טורחת לקלף את הפלפלים, וקולה אותם כבר מרוקנים - שונאת להתעסק איתם אחרי הקליה....
השבמחקואז טוחנת עם הקליפה?
השבמחקכן ככה. היום אני אטחן כשיותם יקום ואוודא שזה טוב. פשוט לא עשיתי משנה שעברה ולא זוכרת אם זה היה מ-ע-ו-ל-ה או רק טעים מאוד....
השבמחק