את נטע הכרתי דרך הפייסבוק ואני מאד אוהבת את אופן הגשת המתכונים שלה. הם תמיד נראים לי פשוטים להכנה, טעימים ומאד מזינים.
בדיוק בראש שלי.
היא שלחה לי את המתכון שלה לקציצות כרובית (ואני כזכור לכם ממש אוהבת כרובית), אז ברור שהתלהבתי.
בדיוק בראש שלי.
היא שלחה לי את המתכון שלה לקציצות כרובית (ואני כזכור לכם ממש אוהבת כרובית), אז ברור שהתלהבתי.
כשמתחילים עם קציצות הכרובית האלו קשה להפסיק ראו הוזהרתם.
הקטנטן שלי מת עליהן.
[נטע שפורן]
חומרים
ראש כרובית מבושל
בטטה קטנה מבושלת
גזר או דלעת מגורדים גס
בצל מאודה בשמן
ביצה אורגנית
חצי כוס פירורי לחם אני משתמשת בכוסמין
חצי כוס פירורי לחם אני משתמשת בכוסמין
תבלינים מלח עשבי תיבול/ אגוז מוסקט/ קינמון אפשר לשחק עם התבלינים כל ניסיון יצא מוצלח
אופן ההכנה
מבשלים כרובית ובטטה בסיר עם מים עד לריכוך
מועכים לפירה ומצננים מעט
בינתיים מאדים בצל עם מעט שמן זית וכשמתרכך מוסיפים לפירה
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
פעם קודמת גם טחנתי טופו למרקם גרגירי והוספתי במקום ביצה גם אפשרי.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומברישים במעט שמן זית
יוצרים קציצות לפי הגודל הרצוי במרווחים כדי שיהיה קל להפוך
איזו תמונה מגרה, נכון? זה רק מזכיר לי שאין לי טורבו ואור בתנור ושכנראה כבר מאוחר מדיי בשביל לסדר את זה... |
מכניסים לתנור ל20 דקות לכל צד או עד לשיזוף קל בחום של 180 מעלות
אני שמה על טורבו ויצאה לי כמות של תבנית וחצי.
ממש טעימות ניתן להגיש בליווי יוגורט עם עשבי תיבול ובליווי סלט טרי
בתאבון!!!
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה | ||||||||
| ||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
נראה מעולה!
השבמחקאני מתה על קציצות/לביבות בכל צורה וטעם :)
נראה טעים! ורד, אני שותפה לאהבת הכרובית שלך...
השבמחקאני הולכת לנסות את זה בסופשבוע, זה נראה קצת יותר מידי עבודה לאמצע השבוע...תודה.
אורלי, בדיוק כתבתי לאחת הבנות בפייסבוק (שגם העלתה את הקושי שאת מעלה) שאפשר גם לעבוד בשלבים.
השבמחקאפשר בבוקר, לפני שיוצאים לעבודה, לשים בסיר בטטה וכרובית. זה הרי מוכן תוך 15 דקות גג.
ואז מסננים ומניחים להתקרר עד לצהריים/ אחה"צ כשחוזרים, כך שמה שנותר לעשות זה "רק" לערבב עם החומרים , לקצץ קציצות ולהכניס לתנור.
זה יכול להקל קצת על העומס.
רעיון
אכן רעיון!
השבמחקתודה
ראיתי את הפוסט בבוקר, וכל היום הסתובבתי עם דודא לכרובית!!
השבמחקמזל שהיו כרוביות בסופר!
ינוסה בהקדם!
מזל באמת!
השבמחקספר/י איך יצאו...
ורד רציתי להוסיף שאפשר לבשל את הכובית והבטטה בסלסלת אידוי ואז כל הויטמינים נשמרים...
השבמחקנכון, זו אפשרות מצויינת גם כן!
השבמחקשלום רב!
השבמחקשאלה - איזה מהמנות ניתן להקפיא?(קציצות ירק,ירקות בכלל...)....נחמד שיהיה אוכל בריא מוכן ב"שלוף"...תודה(:
קציצות ופשטידות דיי קל להקפיא. כך גם מרקים.
השבמחקיש המקפיאים גם קטניות מבושלות במנות וכך קל לתקתק מהר יותר ארוחה.
אני לא מהמקפיאים בעצמי. אוהבת אוכל טרי...
בדיוק הכנסתי לתנור את הקציצות...
השבמחקמחכה בסבלנות...
אחד המתכונים המוצלחים !!!
השבמחקטעים בטירוף
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחק