כפי שכבר ראיתם, אני מאד אוהבת את השילוב של הכל בסיר אחד (וגם פה).
הפעם ניסיתי גירסא תנורית של אורז, ירק ובשר.
יצא מעולה!
וכמובן עם פחות בלגאן מסביב (תודו שזה נחמד).
חומרים
כוס וחצי אורז בסמטי מלא
חופן חמוציות
תבלינים: מלח גס, קארי
בטטה (אפשר ירקות נוספים/ אחרים)
שיפודי בשר/ עוף (היו לי שיפודי טלה, יצא יאמי לאללה!)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בתבנית משטחים את האורז, מערבבים פנימה את החמוציות ואת התבלינים (אפשר לשדרג גם עם גבעולי סלרי קצוצים, שום, בצל וכן הלאה)
מגרדים מעל בטטה בינונית
יוצקים מים רותחים בכמות המתאימה (לבסמטי מלא אני שמה פי 1.5 מים ולא פי 2 כמו עם אורז עגול מלא. הוא סופח פחות מים).
מניחים מעל את השיפודים ומשגרים לתנור לכ-45 דקות, או עד שהאורז מוכן
אפשר להפוך את השיפודים באמצע הדרך, כדי שיקבלו צלייה טובה גם מהצד השני
לי זה התאים בצורת השיפודים, כי הילדים לא ממש היו בעניין של האורז ומאד נהנו להחזיק את השיפוד ביד ולאכול.
[אגב, מה דעתכם על טבלת הערכים התזונתיים הזו?
אוהבים? טובה לכם? עוזרת? מפריעה?
אני מתנסה בזה ואשמח לשמוע את דיעותיכם בעניין]
הפעם ניסיתי גירסא תנורית של אורז, ירק ובשר.
יצא מעולה!
וכמובן עם פחות בלגאן מסביב (תודו שזה נחמד).
חומרים
כוס וחצי אורז בסמטי מלא
חופן חמוציות
תבלינים: מלח גס, קארי
בטטה (אפשר ירקות נוספים/ אחרים)
שיפודי בשר/ עוף (היו לי שיפודי טלה, יצא יאמי לאללה!)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בתבנית משטחים את האורז, מערבבים פנימה את החמוציות ואת התבלינים (אפשר לשדרג גם עם גבעולי סלרי קצוצים, שום, בצל וכן הלאה)
מגרדים מעל בטטה בינונית
יוצקים מים רותחים בכמות המתאימה (לבסמטי מלא אני שמה פי 1.5 מים ולא פי 2 כמו עם אורז עגול מלא. הוא סופח פחות מים).
מניחים מעל את השיפודים ומשגרים לתנור לכ-45 דקות, או עד שהאורז מוכן
אפשר להפוך את השיפודים באמצע הדרך, כדי שיקבלו צלייה טובה גם מהצד השני
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה | ||||||||
| ||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לי זה התאים בצורת השיפודים, כי הילדים לא ממש היו בעניין של האורז ומאד נהנו להחזיק את השיפוד ביד ולאכול.
[אגב, מה דעתכם על טבלת הערכים התזונתיים הזו?
אוהבים? טובה לכם? עוזרת? מפריעה?
אני מתנסה בזה ואשמח לשמוע את דיעותיכם בעניין]
תודה!
השבמחקבקשר לטבלת הערכים, כדאי לציין לכמה מנות מספיקה הכמות במתכון, ואז הסימון עבור מנה אחת יהיה יותר רלוונטי.
תודה, גל, על הרעיון.
השבמחקאכתוב את זה בהמשך.
חוצמזה, זה תורם לך? או מיותר?
גם אני הייתי שמחה להבין בדיוק כמה זו מנה, הטבלה חשובה בעיני, כי הרי אנחנו יודעים שבתזונה נכונה עלינו לאכול כ 55-65% פחמימות, 15% חלבונים, ו 20-30% שומנים ביום. יהיה נחמד גם לראות את ההתפלגות הזו על המנה היומית...רק אם זה לא מסובך מידי, אחרת אפשר לעשות את החישוב לבד (:
השבמחקאוקיי, אורלי. אפשר להתווכח על זה, אבל זה לא המקום :-)
השבמחקבפעמים הבאות אכתוב לכמה מנות ייעדתי את המתכון ולפי מה זה חושב למנה. עכשיו פשוט לא זוכרת ולא יכולה לשחזר...
הי,
השבמחקאנחנו לא כל כך אוהבים קארי. אני רואה שאת משתמשת הרבה בקארי. אשמח אם תתני הצעות נוספות חוץ מקארי. אנחנו אוהבים כורכום, כמון, פפריקה, מלח עשבים ועוד, בהראת, חוויאג'. מה נראה לך מתאים למתכון?
תודה, נועה
טבלת הערכים נחמדה מאד. בטח שמוסיפה!
נועה, אין כל בעיה להשתמש בכל אחד (או בשילוב) של התבלינים הללו שהזכרת.
השבמחקאני פשוט אוהבת את זה פשוט יחסית, בלי הרבה תבלינים, אבל הכל הולך. זה הרי צריך להתאים לטעמים של הבית,לא?
חוצמזה שקארי היא בעצם תערובת של הרבה תבלינים (חלק מהם הזכרת פה בעצמך)
לא מגיבה בדרך כלל
השבמחקאבל את ממלאת את ליבי אושר עם המיילים היום יומים שלך, ההצעות, ההשקעה והתחושה שאת נותנת שהכל בסדר במטבח...שזה מקום שגם עם שתי ידיים שמאליות וחוסר כישרון בולט אפשר להשיג תוצאות מפליאות
תודה לך
אגב, משהו שאני רוצה לשאול...עד שהצלחתי להשיג יכולת בבישול אורז אחד אחד, גיליתי, כמו הרבה דברים בחיינו, שאחרי שהגעתי להישג הזה אני מתגעגעת לאורז הלא מוצלח שפעם הייתי מכינה...כי הוא היה יוצא קצת דביק ורטוב...(תמיד משתמשת באורז פרסי) ועכשיו אני לא מצליחה לעשות את זה אלא רק אורז יבש אחד אחד
איך מכינים אורז שייצא קצת רטוב?
הכנסתי לתנור עכשיו, עם שיפודי שוארמה הודו... לכסות את התבנית או להשאיר פתוח? המים של האורז לא מתאדים מהר מדי אם פתוח?
השבמחקתודה לך, שהגבת. זה ממש תענוג לקבל את התגובות.
השבמחקלגבי האורז, תנסי אולי פשוט לשים קצת יותר מים ממה שאת עושה עכשיו... ואז אולי הוא ייצא קצת יותר רטוב.
בעקרון, אורז מלא עגול יוצא יותר "רטוב" או מעוך או דייסתי בפוטנציאל, אם יש לו יותר מים ומתבשל קצת יותר זמן.
אורז בסמטי או פרסי ארוך יוצאים יותר אחד אחד.
אורית, טוב, בטח כבר יצא ונאכל...
אז מה עשית בסוף? כיסית, או לא?
אני לא כיסיתי ויצא לי סבבה. המים לא התאדו מהר מדיי. צילמת? את עם התמונות שלך...
אז עכשיו אני רואה שציינת פה את עניין המים הרותחים על האורז :) פרט קטן וחשוב שפיספסתי קודם...:) בכל זאת יצא טוב, ורשמתי לעצמי לפעם הבאה- להכניס עוד יותר ירקות (שמתי קישוא בטטה וסלרי, אבל אפשר להעשיר עוד..) וגם להטביע את הבשר באורז :)... המצלמה שלי היתה מושבתת כמה שבועות, אבל היום חזרה לכושר, אז מקווה לצלם ולשתף תמונות בקרוב.
השבמחקיאללה, מחכה לתמונות שלך
השבמחקאהבתי ממש (-:
השבמחקינוסה מחר...
גילת