"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 8 בדצמבר 2011

גירסא נוספת של תבשיל בסיר אחד- הפעם בתנור

כפי שכבר ראיתם, אני מאד אוהבת את השילוב של הכל בסיר אחד (וגם פה).
הפעם ניסיתי גירסא תנורית של אורז, ירק ובשר.
יצא מעולה!
וכמובן עם פחות בלגאן מסביב (תודו שזה נחמד).

חומרים

כוס וחצי אורז בסמטי מלא
חופן חמוציות
תבלינים: מלח גס, קארי
בטטה (אפשר ירקות נוספים/ אחרים)
שיפודי בשר/ עוף (היו לי שיפודי טלה, יצא יאמי לאללה!)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בתבנית משטחים את האורז, מערבבים פנימה את החמוציות ואת התבלינים (אפשר לשדרג גם עם גבעולי סלרי קצוצים, שום, בצל וכן הלאה)


מגרדים מעל בטטה בינונית


יוצקים מים רותחים בכמות המתאימה (לבסמטי מלא אני שמה פי 1.5 מים ולא פי 2 כמו עם אורז עגול מלא. הוא סופח פחות מים).
מניחים מעל את השיפודים ומשגרים לתנור לכ-45 דקות, או עד שהאורז מוכן


אפשר להפוך את השיפודים באמצע הדרך, כדי שיקבלו צלייה טובה גם מהצד השני



סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה588 קלוריות
חלבונים43.1 גרם
פחמימות26.4 גרם
שומנים33.2 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.


לי זה התאים בצורת השיפודים, כי הילדים לא ממש היו בעניין של האורז ומאד נהנו להחזיק את השיפוד ביד ולאכול.

[אגב, מה דעתכם על טבלת הערכים התזונתיים הזו?
אוהבים? טובה לכם? עוזרת? מפריעה?
אני מתנסה בזה ואשמח לשמוע את דיעותיכם בעניין]

12 תגובות:

  1. תודה!
    בקשר לטבלת הערכים, כדאי לציין לכמה מנות מספיקה הכמות במתכון, ואז הסימון עבור מנה אחת יהיה יותר רלוונטי.

    השבמחק
  2. תודה, גל, על הרעיון.
    אכתוב את זה בהמשך.

    חוצמזה, זה תורם לך? או מיותר?

    השבמחק
  3. גם אני הייתי שמחה להבין בדיוק כמה זו מנה, הטבלה חשובה בעיני, כי הרי אנחנו יודעים שבתזונה נכונה עלינו לאכול כ 55-65% פחמימות, 15% חלבונים, ו 20-30% שומנים ביום. יהיה נחמד גם לראות את ההתפלגות הזו על המנה היומית...רק אם זה לא מסובך מידי, אחרת אפשר לעשות את החישוב לבד (:

    השבמחק
  4. אוקיי, אורלי. אפשר להתווכח על זה, אבל זה לא המקום :-)
    בפעמים הבאות אכתוב לכמה מנות ייעדתי את המתכון ולפי מה זה חושב למנה. עכשיו פשוט לא זוכרת ולא יכולה לשחזר...

    השבמחק
  5. הי,
    אנחנו לא כל כך אוהבים קארי. אני רואה שאת משתמשת הרבה בקארי. אשמח אם תתני הצעות נוספות חוץ מקארי. אנחנו אוהבים כורכום, כמון, פפריקה, מלח עשבים ועוד, בהראת, חוויאג'. מה נראה לך מתאים למתכון?
    תודה, נועה
    טבלת הערכים נחמדה מאד. בטח שמוסיפה!

    השבמחק
  6. נועה, אין כל בעיה להשתמש בכל אחד (או בשילוב) של התבלינים הללו שהזכרת.
    אני פשוט אוהבת את זה פשוט יחסית, בלי הרבה תבלינים, אבל הכל הולך. זה הרי צריך להתאים לטעמים של הבית,לא?
    חוצמזה שקארי היא בעצם תערובת של הרבה תבלינים (חלק מהם הזכרת פה בעצמך)

    השבמחק
  7. לא מגיבה בדרך כלל
    אבל את ממלאת את ליבי אושר עם המיילים היום יומים שלך, ההצעות, ההשקעה והתחושה שאת נותנת שהכל בסדר במטבח...שזה מקום שגם עם שתי ידיים שמאליות וחוסר כישרון בולט אפשר להשיג תוצאות מפליאות

    תודה לך

    אגב, משהו שאני רוצה לשאול...עד שהצלחתי להשיג יכולת בבישול אורז אחד אחד, גיליתי, כמו הרבה דברים בחיינו, שאחרי שהגעתי להישג הזה אני מתגעגעת לאורז הלא מוצלח שפעם הייתי מכינה...כי הוא היה יוצא קצת דביק ורטוב...(תמיד משתמשת באורז פרסי) ועכשיו אני לא מצליחה לעשות את זה אלא רק אורז יבש אחד אחד
    איך מכינים אורז שייצא קצת רטוב?

    השבמחק
  8. הכנסתי לתנור עכשיו, עם שיפודי שוארמה הודו... לכסות את התבנית או להשאיר פתוח? המים של האורז לא מתאדים מהר מדי אם פתוח?

    השבמחק
  9. תודה לך, שהגבת. זה ממש תענוג לקבל את התגובות.
    לגבי האורז, תנסי אולי פשוט לשים קצת יותר מים ממה שאת עושה עכשיו... ואז אולי הוא ייצא קצת יותר רטוב.
    בעקרון, אורז מלא עגול יוצא יותר "רטוב" או מעוך או דייסתי בפוטנציאל, אם יש לו יותר מים ומתבשל קצת יותר זמן.
    אורז בסמטי או פרסי ארוך יוצאים יותר אחד אחד.

    אורית, טוב, בטח כבר יצא ונאכל...
    אז מה עשית בסוף? כיסית, או לא?
    אני לא כיסיתי ויצא לי סבבה. המים לא התאדו מהר מדיי. צילמת? את עם התמונות שלך...

    השבמחק
  10. אז עכשיו אני רואה שציינת פה את עניין המים הרותחים על האורז :) פרט קטן וחשוב שפיספסתי קודם...:) בכל זאת יצא טוב, ורשמתי לעצמי לפעם הבאה- להכניס עוד יותר ירקות (שמתי קישוא בטטה וסלרי, אבל אפשר להעשיר עוד..) וגם להטביע את הבשר באורז :)... המצלמה שלי היתה מושבתת כמה שבועות, אבל היום חזרה לכושר, אז מקווה לצלם ולשתף תמונות בקרוב.

    השבמחק
  11. יאללה, מחכה לתמונות שלך

    השבמחק
  12. אהבתי ממש (-:
    ינוסה מחר...
    גילת

    השבמחק