"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 22 בינואר 2012

שוקי עוף במרינדה תפוזית

יש מלא תפוזים, המיץ שלהם יכול להתאים בצורה נפלאה למרינדת עוף בתנור. נערבב עוד כמה דברים פשוטים ו....יאללה לתנור
[האמת? אפשר גם לנסות עם מיץ מלימונים טריים במקום התפוזים. חושבת על זה לפעם הבאה...]

חומרים

שוקי עוף (בכמות הרצוייה לכם)
למרינדה: 1/2 כוס מיץ תפוזים, 1 כף סילאן טבעי, 1 כף רוטב סויה, 1 כפית חרדל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בתבנית מסדרים את שוקי העוף


מערבבים את החומרים למרינדה, טועמים ואם יש צורך מתקנים מעט את הטעמים (מוסיפים קצת מלוח, קצת חריף, קצת מתקתק...)


שופכים את המרינדה על השוקיים ונותנים לתבנית טלטול קל


מכניסים לתנור למשך 50-60 דקות



הצעת הגשה: ביחד עם פירה תפו"א ובטטה עם בצל ופטריות מטוגנים (הפעם הכנתי עם פטריות מי- טאקי ומעט צ'ילי)