"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 8 בפברואר 2012

מה הכנתי עם חלב הקוקוס הבייתי הראשון שלי

אתמול סיפרתי בגאווה איך הכנתי לבד חלב קוקוס.
כמובן שהייתי צריכה לעשות בו שימוש, ברור לא?

הכנתי תבשיל דיי פשוט של ירוקים עם שרימפסים.
אכלנו את זה עם אורז.
היתרון הוא, כמובן, במהירות ההכנה ובנגישות החומרים.

חומרים

שפע של ירוקים מבחוץ (גם אם אין לכם בחוץ אתם יכולים): תרד, מנגולד, עלי חרדל, כרוב סיני- הכל הולך וכמה שיותר, כי זה ממשש מצטמצם באידוי/ בישול
בצל גדול
כמה שיני שום
שרימפסים (בכמות הרצוייה לכם), כמובן שאפשר גם נתחי עוף, רצועות הודו (שווארמה), נתחי בקר, טופו, טמפה
1-2 כוסות חלב קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל צ'ילי חריף

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, פורסים את השום, חותכים את הירוקים.
מכינים את השרימפס (או האלטרנטיבות).
במחבת גדולה מחממים מעט שמן (אפשר קוקוס או זית, הכי יתאימו בעיניי) ומטגנים את הבצל והשום


כשאלה מזהיבים מכניסים את הירוקים. בהתחלה הם מפוצצים את המחבת ולאט לאט (בעצם דיי מהר) הם "יורדים" ומתכווצים

אה, הכנסתי גם חוביזות, נכון...

מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים ומביאים לרתיחה


כשהרוטב רותח זורקים פנימה את השרימפס ונותנים להם להתבשל 7-10 דקות, או עד שהם מוכנים.
בודקים טעמים ומתקנים אם יש צורך


אפשר להוסיף בסוף כוסברה ובצל ירוק קצוצים (לא חובה).

כאמור אכלנו מעל אורז בסמטי מלא. אפשר גם עם כל אלטרנטיבה אחרת ואפילו בלי כלום, כמו שזה

מרגע שיש את כל החומרים, הארוחה הזו מוכנה דיי מהיר. בסגנון אסיאתי