"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 13 בפברואר 2012

הפסטה שדוד הכין

לא הייתי בבית. הוא היה צריך להכין להם ארוחת צהריים ופסטה זה הכי פשוט כזה...
ואז עלה לו רעיון להכין לעצמו רוטב יותר נחמד ממה שהם אוכלים, אז הוא התחיל...
הגדולה הצטרפה אליו והסכימה לאכול רק אם הוא יטחן את הרוטב.
לא הייתה לו בעיה עם זה...

התוצאה הייתה ממש טעימה, אפילו זכיתי לטעום ממנה כשחזרתי מאוחר יותר.
היה שווה להשאיר לו את ארוחת הצהריים לשם שינוי.

חומרים

פסטה מקמח מלא בכמות הרצוייה לכם
1 בצל
בטטה בינונית
זר חוביזות נאה
מלח, פלפל

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה (לפסטה מקמח מלא בד"כ וקח כ-10 דקות עד שהיא מוכנה, אחרי שהמים רותחים, כמובן).
במחבת מטגנים בצל במעט שמן זית עד להזהבה.
מגרדים פנימה בטטה ומערבבים היטב.
קוצצים את החוביזות וזורקים אותן פנימה למחבת לערבוב נוסף.
מתבלים לפי הטעם.
אחרי כמה דקות ערבוב, זה פשוט מוכן.
טוחנים בבלנדר מוט או בכל מכשיר חשמלי אחר.

מגישים מעל הפסטה.

אני קיבלתי אפילו עם כוסברה קצוצה מעל- יאמי!