"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 21 בפברואר 2012

דגים בתנור

בדרכו חזרה מהאוניברסיטה, בקשתי מדוד שיעצור בפרדיס, אצל מוכר הדגים.
הוא עשה קנייה נחמדה ביותר וחזר בין השאר גם עם שלושה דגי לברק.
חשבנו שנכין אותם כבר למחרת, אולם יצא שהם חיכו לנו כמה ימים במקרר.
היה בהחלט שווה לחכות, כי יצא ממש טעים וזה כ"כ פשוט להכנה...
אפשר להכין כך כל דג בתנור, לדעתי.

חומרים

דגים לפי מספר האנשים הסועדים (אנחנו הכנו, כאמור, 3 דגים שהספיקו לחמישתנו בכייף. כולם אכלו, בכמות כזו או אחרת)
לרוטב: 80-100 גרם חמאה (אני יודעת, יש כאלה שזה ייראה להם הרבה. אני אוהבת ולא רואה כל בעיה עם זה...)
4-5 שיני שום
מיץ מחצי לימון
1-2 כפיות מלח גס
2 בצלים בינוניים

אופן ההכנה

אם הדגים לא מנוקים ואתם יודעים איך לעשות זאת, לכו על זה. אנחנו קנינו דגים מנוקים כבר.
במחבת המסתי את החמאה והוספתי לה את פרוסות שיני השום להזהבה, ואת המלח. נתתי לזה כמה דקות והוספתי גם את מיץ הלימון. אחרי בעבוע וערבוב קל הנחתי בצד


חיממתי תנור ל 180 מעלות והנחתי את הדגים בתבנית (טעות, כדאי לשים נייר אפייה בלי כל החומרים המזיקים, כמובן. זה פשוט מקל על הניקוי אח"כ... איכשהו שכחתי מזה).
שפכתי מעליהם את הרוטב בצורה שווה פחות או יותר ורגע לפני שהכנסתי לתנור החלטתי להצפין להם בבטן חצאי בצלים. החלטה נבונה ביותר!




הכנסתי לתנור לכ-20 דקות, עד שהם היו רכים וריחניים (אח, איזה ריח התפשט לו בבית).
מניחה שאפשר לעשות בצורה דומה על הגריל בחוץ (ביום לא חורפי וגשום...).

במקביל פרסתי בטטות דק דק דק, שפכתי חמאה מומסת ומלח גס מעל והכנסתי לאותו התנור, רק קצת קודם, כדי שיהיה להן פור על הדגים ושתוכלנה לצאת ביחד (הן היו צריכות 30-40 דקות בערך).
על הגז הכנתי שעועית ירוקה בסיר וכשהיא הייתה מוכנה המסתי מעליה קצת (נו, אתם בטח משערים...) חמאה ומלח.



כך שהייתה לנו ארוחה חמאתית להפליא.
כל מי שמרים גבה יכול לדבר אתי על זה, או להחליף בשמן זית, או בשמן קוקוס בלי בעיה.
מרוב שזה היה טעים, שכחתי לצלם את התוצאה הסופית... משאירה את זה לדמיון שלכם.