"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 22 בפברואר 2012

סלט של אטריות אורז

עוד מתכון "סלטי", אם כי זה לא ממש סלט, אלא יותר משהו מהיר כזה של ערבוב כמה דברים ביחד.

מצאתי אטריות אורז דקיקות כאלה מאורז מלא ושמרתי אותן למתי שהו.
אז הכנתי אותן וחלק אכלו אותן כמו שהן "בלי כלום", חלק עם הטונה הקלאסית שלהם ואילו אני רציתי משהו אחר...
אז פשפשתי במקרר ומצאתי קומבינציה ממש נחמדה שקל לשחזר שוב.

חומרים

אטריות אורז דקות (בטח אפשר גם עם אחרות, או עם אטריות שעועית וכו')
5-6 פטריות שיטאקי טריות (בטח אפשר גם עם מיובשות, אחרי השרייה)
כמה פסי דלעת כבושה (כזו של סושי, שהיא קצת מתקתקה)
חופן עלי כוסברה (ואפשר גם בצל ירוק, אם יש)
חופן נבטי מאש (אפשר גם אחרים)
תבלינים: שמן קוקוס, רוטב סויה, שמן שומשום, שום, פלפל צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

מכינים את אטריות האורז לפי ההסבר על האריזה. בד"כ מדובר על השרייה במים רותחים לדקה עד מספר דקות וסינון.
במחבת מחממים מעט שמן קוקוס ומטגנים פטריות שיטאקי ושום פרוסים ביחד עם קצת צ'ילי גרוס (לפי הטעם) למספר דקות ביחד עם רוטב סויה תו"כ ערבוב


קוצצים את העלים הירוקים ואת הדלעת הכבושה.
הרכבת המנה: בקערה מניחים את אטריות האורז, שופכים מעל את העלים הירוקים, את הדלעת הכבושה ואת נבטי המש, שופכים את הפטריות והשום ומוסיפים שמן שומשום ואם עדיין קצת יבש גם מעט מאד רוטב סויה


תוספת: אם היו לי נתחי עוף/ בשר/ דג/ טופו/ טמפה הייתי בהחלט מוסיפה למנה הזו ומקפיצה קצת לפני הפטריות והשום.

תוספת קצת יותר מאוחרת, לפי בקשתו/ה של האנונימי. מצרפת תמונה של אטריות האורז הספציפיות הללו.
מצאתי אותן בניצת הדובדבן, ראיתי גם בחנויות טבע אחרות


3 תגובות:

  1. הי ורד! אני נהנהת כל פעם לקרוא את המתכונים היצירתיים שאת מביאה כאן ותודה! אולם, אני חייבת להודות שעוד לא יצא לי להכין שום דבר...עצלנות שלי אולי אבל גם כי בימים אלו של ליעל את הזמן במטבח אני בעיקר מבשלת מאכלים שכל בני המשפחה אוהבים ויאכלו בסבירות גבוהה. לכן, כאשר אני נתקלת במאכל חדש ומעניין או כשחברה מספרת לי על משהו טעים שהכינה, אני קודם כל מבררת איך הוא התקבל אצל הילדים. רק אם אני יודעת שהילדים אכלו את זה אז אני לוקחת את המתכון ומכינה. אז הייתי שמחה אילו היית מפרסמת גם איך המנה התקבלה אצל הילדים שלך. כל ילד אמנם זה משהו אחר אבל בכל זאת יש מאכלים שגורפים פופולריות בקרב רוב הילדים וכאלו שפחות.
    תודה וישר כח!
    לימור (בימבה!)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מותק, אני מבינה את הרצון הזה וגם את הקושי לשלב דברים חדשים. לפעמים זה הזמן, לפעמים משהו בראש, לפעמים החשש מהתגובה...
      אולם באמת שאין חכם כבעל נסיון פה ואני מזמינה אותך פשוט להתנסות.
      אני בד"כ כותבת את תגובות הילדים, אולם לא בצורה מסודרת. את צודקת, זה רעיון טוב להתייחס לזה תמיד ובאופן קבוע. מקבלת!
      אני שמחה שמדייקים אותי :-)

      לגבי המנה הספציפית הזו- הילדים אצלי מאד אוהבים פסטות מכל מיני סוגים, אז זוהי פשוט סוג של "פסטה".
      הם אוכלים אצלי עם טונה (שונאת את זה), או "בלי כלום". הגדולה אכלה את זאתי עם רוטב סויה.
      הם יכולים לאכול גם עם נתחי עוף/ בשר/ דג ואולי אולי עם גזר, לפעמים...
      זה באמת משתנה עם איך שנחה עליהם הרוח.
      הבנות שלי יותר פתוחות להתנסויות, הבן פחות, אולם מה שמוכיח את עצמו איתו זה העקביות. אם מזון נשאר זמין בסביבה מספיק זמן, יש סיכוי סביר שהוא ינסה אותו מתישהו. אפילו אם לא יאהב.

      ספרי מה בכ"ז הצלחת לנסות מתישהו...

      מחק
  2. היי ורד, תוכלי בבקשה לתת את שם החברה של האיטריות אורז מלא?או להעלות תמונה? אני כבר הרבה זמןמחפשת כאלו ולא מוצאת...רק מאורז לבן רגיל.

    השבמחק