"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 26 בפברואר 2012

ירקות מאודים

עוד משהו מאד בסיסי, אולם הרבה אנשים לא עושים את זה.
למה? כי זה נשמע אולי בריא מדיי, או שאין את הכלים המתאימים (מה, לקנות עוד משהו למטבח?), או שסתם קשה להניע שינוי.

אז למה ירקות מאודים? 
כי צורת הבישול הזו משמרת בצורה הטובה ביותר את הערכים התזונתיים של הירקות.
רואים את זה הכי טוב על הצבע שלהם.
ירק שמתחיל לאבד מהערכים התזונתיים שלו מאבד גם מהצבע שלו.
מכירים את השעועית הירוקה העייפה בבופה? או הברוקולי בצבע ירוק- עמום?
אלה ירקות שכבר איבדו חלק מהרכיבים התזונתיים החיוניים שלהם. אז אמנם זו אינה הסיבה היחידה לאכול ירקות (אם כי, תודו שזו סיבה טובה), אולם אם כבר אוכלים למה שלא נאכל את הדבר האופטימלי ביותר?

איך מאדים ירקות?
אפשר בפשטות ואפשר עם סלסילות אידוי למיניהן.
מי שלא רוצה/ יכול להשקיע בלקנות סלסלת אידוי מסוג כזה או אחר (אגב, זו אינה הוצאה גדולה כ"כ. שיטוט מהיר ברשת מגלה לי סלסלות אידוי מבמבוק וגם מנירוסטה, ועוד נירוסטה אחת. זאת יותר מעוצבת כזו...)
יש גם סירים ייעודיים לאידוי (פה למשל אפשר לראות כמה וכמה אפשרויות) או סירי פסטה וקוסקוס שיש להם מסננת באמצע שיכולה לשמש לאידוי של ירקות.
בקיצור, יש לא מעט פתרונות אפשריים. אפשר אפילו להניח מסננת על סיר.

מה צריך להיות בסיר עצמו?
פשוט מים! כן, זה ממש פשוט.
מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו את סלסילת האידוי (איזו שתבחרו) ובתוכה את הירקות. חתוכים בצורה כזו או אחרת.
הירקות יתבשלו על אדי המים ויהיו מוכנים כשהם רכים מספיק לטעמכם.

מה עושים איתם לאחר מכן?
אפשר פשוט לאוכלם כפי שהם.
אפשר לטפטף מעליהם שמן זית ומלח.
אפשר להכין מטבל כזה או אחר (כמו הברוקולי המאודה עם רוטב חמאת הבוטנים). גם טחינה טובה תעשה את העבודה.
לאחרונה התחלתי להניח במיי האידוי תבלינים שנותנים את טעמם, דרך האדים, גם לירקות: פלפל חריף, פלפל שחור, עלי דפנה ועוד.
אפשר ממש להשתמש במיי האידוי להכנת ציר ירקות (עם כל הקליפות והחלקים שאתם לא משתמשים בהם מהירקות, בצל, גזר ושאר תבלינים) וזה יכול לשמש אתכם בתבשילים אחרים שתכינו בהמשך.
אפשר גם לבשל בקומה התחתונה משהו, כמו מרק או סלק ומעל להניח סלסילת אידוי עם ירקות אחרים. חסכון בזמן ובאנרגיה.
אפשר להכין מהירקות, לאחר האידוי, פירה מסוגים שונים או לערבבם באוכל עם מזונות אחרים. העיקר שהערכים התזונתיים שלהם נשמרים כך שצורה המיטבית.
בקיצור, תהיו יצירתיים ותתחילו ליהנות מהירקות שלכם גם בעוד דרכים