"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 1 במרץ 2012

פסטה עם סרדינים טריים

שוב האהרוני הזה שותל אצלי בראש חשקים למזונות מסויימים (כאילו שאין לי מספיק מזה כרגע מעצמי... או אולי דווקא בגלל ההריון זה תופס אותי בול...).
כבר כמה זמן שאני רוצה להכין פסטה עם סרדינים טריים. ועד שבעלי הביא סרדינים טריים ועוד עמד ופילט אותם. ועד שמצאנו זמן שמתאים באמת להכין אותם.
האמת? היה שווה לחכות! באמת!

חומרים

פסטה ארוכה מקמח מלא (ספגטי, פטוצ'יני או מה שאוהבים)
בערך 1 ק"ג סרדינים טריים ללא האידרות (אפשר להוציא את האידרות בבת אחת ואז להקפיא כמות ולהפשיר כשרוצים להכין)
1 בצל גדול
כמה שיני שום פרוסות
1 שומר
מיץ מלימון וקליפה מאותו הלימון
חופן צנוברים
מלח, פלפל


אופן ההכנה

מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי החבילה.
מקמחים מעט את הסרדינים ומטגנים במעט שמן זית לכדקה מכל צד. מניחים על נייר סופג בצד




תרגישו חופשי להתחיל לנשנש, זה ממש טעים ככה כמו שזה (גם הילדים נהנו...)

במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את פרוסות השום.
קוצצים קטן גם את השומר ואחרי שהבצל מוכן מוסיפים גם אותו לערבוב במחבת


מוסיפים את קליפת הלימון ואת המיץ ונותנים לבעבע. אפשר להמליח מעט ולפלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הסרדינים ומערבבים היטב


בינתיים הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים אותה אל הרוטב במחבת ומערבבים היטב


מכבים את האש.
מוסיפים פנימה את הצנוברים ואם יש עלי שומר אפשר גם להוסיפם.