"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 29 בפברואר 2012

סלט שורשים או סלט פקעות?

זה סלט שכבר יצא לי להכין כמה פעמים.
במפגש הבישול האחרון שהעברתי (מפגש פרטי) הכנו אותו שוב.
הייתה בקשה מאחת החברות בפייסבוק לשתף אותו, אז הנה ליאה.

זה סלט דיי פשוט ואפשר לגוון את מה שנכנס אליו.
תמיד התייחסתי אליו כאל "סלט שורשים" אולם כשמסתכלים באמת, יש בו יותר פקעות משורשים...
אז תחליטו אתם איך לקרוא לו


חומרים

סלק בינוני (או 2 קטנים)
קולרבי
2 גזרים
עלי רוקט
[אפשר להוסיף נבטים]
לרוטב: שמן זית, לימון, מלח, פלפל
או: חמאת שקדים/ בוטנים/ אגוזים, שן שום מעוכה, מעט מיץ לימון, מעט רוטב סויה/ מלח לדלל עם מעט מים

אופן ההכנה

מגרדים את השורשים בפומפיה גסה .
מוסיפים פנימה את עלי הרוקט כשהם קצוצים או קרועים ביד.
מערבבים את חומרי הרוטב שנבחר ויוצקים מעל הסלט. מערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך