"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 15 במרץ 2012

נודלס עם עוף

הילדים ואני פינטזנו שאבא יביא לנו משלוח מ"זוזוברה" בהרצליה (אחת המסעדות האהובות על המשפחה) כשהוא חוזר מת"א.
אולם משלוחה מכל כך רחוק בטח רק תבאס את האוכל וגם ככה ממש פשוט להכין נודלס עם עוף בבית.
הגירסא שלי אפילו תהיה מזינה יותר, כי תהיה עם פסטה מקמח מלא ועם רוטב פשוט יחסית שלא יהיו בו כל מיני דברים שאינני יודעת בוודאות מה הם (על אף שהם מאד טעימים).
אז ניגשתי להכין.
עצירה קטנה אצל הקצב לקנות נתחי פרגית ו... יאללה, הבייתה להכין.


חומרים

חבילת ספגטי מקמח מלא (אפשר גם מאורז מלא וכו'. כדאי שזו תהיה פסטה ארוכה, אם כי אפשר, כמובן, גם לאלתר)
600-700 גרם סטייק פרגית
לרוטב: 1-2 כפות סילאן טבעי, 1-2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה

מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, על גבי העטיפה: מרתיחים סיר עם מים, עם כף מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הספגטי ומבשלים כמה שצריך (אצלנו בד"כ לוקח 10 דקות).
מסננים, מעבירים תחת מים קרים, משמנים בשמן זית ובמעט מלח ומניחים בצד לחכות לרוטב



בינתיים מנקים את הפרגיות וחותכים לנתחים קטנים


במחבת מחממים מעט שמן קוקוס/ זית וזורקים פנימה את נתחי הפרגית.
מערבבים היטב עד שמרביתם משנים את צבעם לבהיר יותר.
אז מוסיפים את רכיבי הרוטב ומערבבים היטב (אפשר כמויות גדולות יותר אם רוצים רוטב יותר מיימי ולא כזה שנספג בנתחים)


מוסיפים פנימה את הפסטה ומערבבים היטב. מכבים את האש וממשיכים בערבוב עד שהכל נספג היטב גם בספגטי



מגישים חם, אוכלים ומלקקים את האצבעות.
הילדים מאד (!!!) נהנו ולא היינו צריכים ליסוע לשום מקום...