גם המנה הזו התחילה מסוג של חשק שהיה לי. בתחילה ויזואלי (הקוביות הכתומות) ואח"כ זה הקשור בטעם (מתקתק- חמצמץ משהו).
הייתה לי דלורית קטנה וחמודה שכמו חיכתה לגחמות שלי
חומרים
דלורית (אפשר גם דלעת, אם אין דלורית)
כמה שיני שום
קצת יין אדום
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלה של רוזמרין וקצת טימין מהגינה
אופן ההכנה
חותכים את הדלורית לריבועים, פורסים את השום
במחבת מטגנים את פרוסות השום במעט שמן זית. מוסיפים את קוביות הדלורית לערבוב של 1-2 דקות (כדי שיתרככו היטב)
מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד קצת ואז מוסיפים את היין האדום ומערבבים עד שהכל מצטמצם ומתערבב לו היטב ביחד
נועצים מזלג בדלורית כדי לוודאי שהיא התרככה היטב, עניין של כמה דקות מתחילת התהליך. פחות מ-10 דקות בטוח.
מגישים כתוספת לכל ארוחה" חביתה, סלט, מנה בשרית, או מנת דגנים מלאים וקטניות
הייתה לי דלורית קטנה וחמודה שכמו חיכתה לגחמות שלי
חומרים
דלורית (אפשר גם דלעת, אם אין דלורית)
כמה שיני שום
קצת יין אדום
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלה של רוזמרין וקצת טימין מהגינה
אופן ההכנה
חותכים את הדלורית לריבועים, פורסים את השום
במחבת מטגנים את פרוסות השום במעט שמן זית. מוסיפים את קוביות הדלורית לערבוב של 1-2 דקות (כדי שיתרככו היטב)
מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד קצת ואז מוסיפים את היין האדום ומערבבים עד שהכל מצטמצם ומתערבב לו היטב ביחד
נועצים מזלג בדלורית כדי לוודאי שהיא התרככה היטב, עניין של כמה דקות מתחילת התהליך. פחות מ-10 דקות בטוח.
מגישים כתוספת לכל ארוחה" חביתה, סלט, מנה בשרית, או מנת דגנים מלאים וקטניות
לפי התמונה - האם לא צריך לקלף את הדלורית?
השבמחקאני כמעט לא מקלפת דבר באמת....
השבמחקמלבד קולרבי אולי
תודה:)
מחק