נטע שלחה לי מתכון שהכינה בפסח.
למנה קוראים פולו קישמש polo kishmesh
חופשת פסח, הבייבי עם אבא, מה שמאפשר לי להכין מתכון אהוב, שמגיע היישר מעליזה, שהיא הסבתא של האחיינים שלי. אחותי, בעלה, אמא שלו - היא.
הילדים של אחותי מתים על המנה הזאת, כך שזו ממש מנה לילדים. מה שכן, זה דורש קצת השקעה וזמן, וכמה כלים ללכלך, אבל לא מלא.
במקור זה עם אורז לבן. הכנתי עם אורז מלא עגול
יש גרסה עם מש, ואפשר גם בלי. אפשר עם תפוחי אדמה בתחתית, ואפשר גם בלי.
במקרה היה לי מש שהשריתי ונבט לו
אם מוסיפים מש, משרים לכמה שעות או לילה, ומבשלים בצד עד שרך.
מבשלים כוס אורז מלא, מוסיפים מלח וכורכום. 10 דקות לפני שהאורז מוכן, מוציאים מהסיר לכלי אחר. (אורז לבן - מוציאים 5 דקות לפני שמוכן)
מטגנים 1-2 בצל (היה לי רק סגול, ורק אחד)
מוסיפים חצי כוס - כוס צימוקים שחורים קטנים. מכבים את האש ומוסיפים כמון (כפית שתיים)
אם בישלנו מש, מוסיפים למחבת, ושמים בצד.
(אני הוספתי את המש המונבט לבישול האורז לקראת הסוף)
בסיר הריק של האורז מוסיפים טיפה שמן, כורכום ומלח, ומניחים פרוסות תפ"א דקיקות ומטגנים מעט. תפוחי האדמה זה אופציונלי, אבל ידוע כחלק הכי שווה של האורז הזה... במיוחד אם הם יוצאים קריספי
על זה שמים שכבה של אורז, שכבה של תערובת בצל-צימוקים-מש-כמון. יוצא שלוש שכבות
![]() |
זו התמונה הכי יפה בעיניי, נכון? |
מוסיפים בסוף רבע-חצי כוס מים ומבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות אם יש תפ"א, או 10 דקות אם אין.
אם מוסיפים מש, זו ארוחה מלאה.
אצלנו בבית, האיש צריך את הבשר שלו, אז על הדרך בישלתי בצ'יק חזה עוף מטוגן קלות בשמן קוקוס, מעט רוטב סויה, חלב קוקוס, וקארי, ושעועית ירוקה שנתנה צבע יפה. זו הייתה תוספת מעולה לאורז
היי, כמה כורכום מוסיפים לאורז בהתחלת הבישול שלו ?
השבמחק