כבר כתבתי פה בעבר על חיבתי ההולכת וגוברת לכבד בקר, על פני כבד עוף.
אני כל הזמן מנסה למצוא דרכים נוספות להכין אותו.
הפעם הלכתי על קלאסיקה- פטה כבד.
אני הכנתי עם חמאה, אולם לא צריכה להיות בעיה להכין באופן כשר עם שמן זית, קוקוס או שומן אווז, למי שרוצה
חומרים
בצל בינוני
פיסת כבד בקר (הוא מגיע בנתח דיי גדול, אז בחרו כמות שמתאימה לצרכים שלכם)
2 שיני שום
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס יין אדום (פעם הכנתי גם עם מיץ רימונים ואז אפשר גם לוותר על הלימון)
3-4 כפות חמאה (או מקבילה שומנית)
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשרויות לתיבול נוסף: חרדל דיז'ון, טימין ורוזמרין טריים, חופן אגוזי מלך או צנוברים
אופן ההכנה
במחבת מחממים כחצי מכמות החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עם נתחי הכבד
עד שהכבד משחים היטב
נותנים להם להתקרר מעט.
במעבד מזון מערבבים את הכבד והבצל עם השום, שארית החמאה, מיץ הלימון, היין, האגוזים והתבלינים לתערובת חלקה
טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בכלי שילך למקרר לזמן מה, עד שהפטה יתקשה לו מעט
אפשר לאכול עם קרקרים, או עם ירקות טריים או אפויים
או אולי טבילת פרחי כרובית (בדיוק נגמרה לי הכרובית) נראות לי ממש אפשרויות ממש מגניבות.
בתאבון!
אני כל הזמן מנסה למצוא דרכים נוספות להכין אותו.
הפעם הלכתי על קלאסיקה- פטה כבד.
אני הכנתי עם חמאה, אולם לא צריכה להיות בעיה להכין באופן כשר עם שמן זית, קוקוס או שומן אווז, למי שרוצה
חומרים
בצל בינוני
פיסת כבד בקר (הוא מגיע בנתח דיי גדול, אז בחרו כמות שמתאימה לצרכים שלכם)
2 שיני שום
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס יין אדום (פעם הכנתי גם עם מיץ רימונים ואז אפשר גם לוותר על הלימון)
3-4 כפות חמאה (או מקבילה שומנית)
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשרויות לתיבול נוסף: חרדל דיז'ון, טימין ורוזמרין טריים, חופן אגוזי מלך או צנוברים
אופן ההכנה
במחבת מחממים כחצי מכמות החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עם נתחי הכבד
עד שהכבד משחים היטב
נותנים להם להתקרר מעט.
במעבד מזון מערבבים את הכבד והבצל עם השום, שארית החמאה, מיץ הלימון, היין, האגוזים והתבלינים לתערובת חלקה
טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בכלי שילך למקרר לזמן מה, עד שהפטה יתקשה לו מעט
אפשר לאכול עם קרקרים, או עם ירקות טריים או אפויים
סירות פלפלים |
או אולי טבילת פרחי כרובית (בדיוק נגמרה לי הכרובית) נראות לי ממש אפשרויות ממש מגניבות.
בתאבון!
ווואי ווואי.
השבמחקמה אני אמורה לעשות עכשיו בעבודה??? לאכול את הבוס שלי??
הוא לא טעים כמו הפטה כבד שלך. מנה משגעת כבר בשישי הקרוב אני מכינה את המתכון שלך.
תודה
וואו..מעדן..תודה
השבמחק