"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 7 במאי 2012

סלט אורז קטן

בבוקר  הכנתי סיר של אורז בסמטי מלא.
לפעמים אני עושה ככה, פשוט מכינה. בלי יותר מדיי תכנונים. כבר יודעת שיצא מזה משהו בהמשך היום.

לקראת הצהריים פתאום כולם התפזרו להם לחברים ולי היה זמן רק למשהו קט לאכול, לפני התחלת טיפול.
אז ערבבתי כמה דברים שהיו פה ויצא אחלה סלט, שאשמח לחזור עליו גם בהמשך

חומרים

3-4 כפות של אורז מלא מבושל (אפשר להחליף בכל דגן/ קטניה אחרים: קינואה, דוחן, פסטה מלאה, חומוסים, עדשים וכו')
2-3 עלי חסה
1-2 בצלים ירוקים
2 עגבניות בשלות קטנות
כמה פילטים של סרדינים טריים שנאפו בתנור/ טוגנו על האש (אפשר גם מקופסא אם אין טריים. פשוט היו לי מיום קודם)
חופן אגוזים
קצת גבינת פרמז'ן (אמיתית) מגורדת
מעט מלח ושפע של שמן זית

אופן ההכנה

קוצצים את הירקות בקערה אישית.
מוסיפים את האורז, האגוזים והפרמז'ן. מערבבים היטב ומוסיפים את המלח ושמן הזית.
מניחים מעל את הסרדינים


ויש לנו סלט נהדר, צבעוני ומשביע ביותר