"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 14 ביוני 2012

עוגת הדלעת שמיכל הביאה

הייתה פה בקשה לשתף בכמה ממתכוני "כיבודי הלידה" שקבלנו, אז אני מנצלת רגעי שקט בודדים שיש פה בבית כדי להעלות חלק מהם לבלוג.

הנה מה שמיכל כתבה לי על העוגה הזו:


המתכון מבוסס על מתכון מהספר המטבח הבריא של על השולחן- עוגת גזר קוקוס ותפוזים
ואני באופן ספונטני עשיתי כמה שינויים ממה שהיה או לא היה בבית

חומרים

2 וחצי כוסות קמח מלא (אני השתמשתי בכוס קמח מלא, כוס קמח שיפון וחצי כוס קמח לבן)
1 כוס סוכר (אני תמיד שמה קצת פחות)
כוס קוקוס טחון (אין לי מושג כמה שמתי, מה שהיה בשקית)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 ביצים
1 כוס שמן קנולה (החלפתי בחצי חבילת חמאה)
1 כוס מיץ תפוזים (החלפתי בקצת רכז מיץ תפוחים מדולל בכוס מים) 
כפית תמצית וניל
2 כוסות גזר מגורר גס (החלפתי ב 2 וחצי כוסות של דלעת מגוררת)
[הוספתי גם כפית קינמון]

אופן ההכנה

עירבבתי קודם כל את היבשים ואחר כך את הרטובים ואז ביחד
שמתי בתנור בחום של 170 מעלות ל 40 דקות בערך