שמעתי על פשטידת הדוחן הזו כבר מזמן מגיל ובתקופה בה לא היה דוחן בחנויות הצלחתי בכ"ז להשיג דוחן מתוך כוונה אמיתית להכין את הפשטידה הזו סופסוף. אולם שטף של ארועים הרחיק אותי מכוונותיי בזמנו ויצא שלא הכנתי אותה, על אף ששמרתי לי את המתכון.
איזה כיף שגיל החליטה להביא לי את הפשטידה הזו אחרי הלידה, כך שיכולתי סופסוף להכיר אותה ולא רק מהסיפורים.
משתמשים בדוחן לא מבושל במתכון הזה, על אף שנראה לי שאני ארצה לנסות להכין אותה עם דוחן שכן בושל, אולי אפילו חלקית, כלומר לא בישול מלא.
זו פשטידה מתוקה שהיא אולי ספק עוגה כזו... או מעין קינוח אפילו.
חומרים
2 כוסות דוחן
2 כוסות יוגורט
4 ביצים
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/4 כוס סוכר חום
אופציונלי: צימוקים
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה.
שוטפים היטב את הדוחן (או מבשלים בישול מלא או חלקי)
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו היטב ומעבירים לתבנית.
אופים במשך כ-30 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה
איזה כיף שגיל החליטה להביא לי את הפשטידה הזו אחרי הלידה, כך שיכולתי סופסוף להכיר אותה ולא רק מהסיפורים.
משתמשים בדוחן לא מבושל במתכון הזה, על אף שנראה לי שאני ארצה לנסות להכין אותה עם דוחן שכן בושל, אולי אפילו חלקית, כלומר לא בישול מלא.
זו פשטידה מתוקה שהיא אולי ספק עוגה כזו... או מעין קינוח אפילו.
חומרים
2 כוסות דוחן
2 כוסות יוגורט
4 ביצים
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/4 כוס סוכר חום
אופציונלי: צימוקים
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה.
שוטפים היטב את הדוחן (או מבשלים בישול מלא או חלקי)
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו היטב ומעבירים לתבנית.
אופים במשך כ-30 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה
אם אני לא טועה בפעם האחרונה קניתי בניצת הדובדבן.
השבמחקכעת יש לידך סניף חדש.
נכון, יש בפ"ח.
מחקהייתה תקופה שאי אפשר היה להשיג דוחן. כמה שבועות כאלה. בכל מקום לא היה... בסוף המקום היחיד שבאמת מצאתי בו היה "ניצת הדובדבן". ואז זה חזר...
כנראה בעיות של ספקים, יבוא וכו'.