"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 19 ביוני 2012

פשטידת הדוחן של גיל

שמעתי על פשטידת הדוחן הזו כבר מזמן מגיל ובתקופה בה לא היה דוחן בחנויות הצלחתי בכ"ז להשיג דוחן מתוך כוונה אמיתית להכין את הפשטידה הזו סופסוף. אולם שטף של ארועים הרחיק אותי מכוונותיי בזמנו ויצא שלא הכנתי אותה, על אף ששמרתי לי את המתכון.
איזה כיף שגיל החליטה להביא לי את הפשטידה הזו אחרי הלידה, כך שיכולתי סופסוף להכיר אותה ולא רק מהסיפורים.

משתמשים בדוחן לא מבושל במתכון הזה, על אף שנראה לי שאני ארצה לנסות להכין אותה עם דוחן שכן בושל, אולי אפילו חלקית, כלומר לא בישול מלא.
זו פשטידה מתוקה שהיא אולי ספק עוגה כזו... או מעין קינוח אפילו.

חומרים

2 כוסות דוחן
2 כוסות יוגורט
4 ביצים
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/4 כוס סוכר חום
אופציונלי: צימוקים

אופן ההכנה

ממיסים את החמאה.
שוטפים היטב את הדוחן (או מבשלים בישול מלא או חלקי)
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו היטב ומעבירים לתבנית.
אופים במשך כ-30 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה