"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 26 ביוני 2012

אגוזים מתובלים

כל הזמן שואלים אותי- איך יש לך זמן לבשל?- או- מה, חזרת לגמרי לפעילות [אחרי הלידה]?
אז לא, לא ממש חזרתי לבשל ולפעילות מלאה. חלקית בזכות כיבודי הלידה המעולים שאנחנו ממשיכים לקבל (ואני משתפת בהם פה מדיי פעם) וגם כי באמת עיתותיי עוד לא לגמרי בידיי.
ובכל זאת מדיי פעם כן יש זמן, או חשק למשהו. כמו למשל כשהתחזק לי משהו מין מלוח או פיקנטי כזה ולא היה לי כזה בבית...
אז החלטתי לעשות לי כזה.
לקחתי שני סוגי אגוזים וקצת תבלינים, מחבת ו...


תראו בעצמכם

חומרים

חופן שקדים לא קלויים
חופן קשיו לא קלויים
תבלינים: תערובת תיבול איטלקית, קצת חריפה ומלח עשבים
מעט שמן קוקוס

אופן ההכנה

מחממים מחבת ומניחים בה את האגוזים


מערבבים/ מקפיצים אותם כמה פעמים, למשל כדקה ואז מוסיפים את התבלינים וממשיכים כל הזמן לערבב. הכל על יבש


אחרי שמרגישים שהתבלינים התערבבו להם היטב עם האגוזים (משהו כמו 1-2 דקות במחבת) שופכים מעל כף שמן קוקוס ומכבים את האש


מערבבים הכל היטב ומוציאים לכלי להתקרר.

אפשר לאכול כך, כפי שהם- נשנוש מעולה!
אפשר גם להוסיף לסלט, או מעל תבשילים



זה היה בדיוק הטעם והתחושה שחיפשתי (וזה לקח לי פחות מחמש דקות... אחר כך הופיע הסלט)