כל הזמן שואלים אותי- איך יש לך זמן לבשל?- או- מה, חזרת לגמרי לפעילות [אחרי הלידה]?
אז לא, לא ממש חזרתי לבשל ולפעילות מלאה. חלקית בזכות כיבודי הלידה המעולים שאנחנו ממשיכים לקבל (ואני משתפת בהם פה מדיי פעם) וגם כי באמת עיתותיי עוד לא לגמרי בידיי.
ובכל זאת מדיי פעם כן יש זמן, או חשק למשהו. כמו למשל כשהתחזק לי משהו מין מלוח או פיקנטי כזה ולא היה לי כזה בבית...
אז החלטתי לעשות לי כזה.
לקחתי שני סוגי אגוזים וקצת תבלינים, מחבת ו...
תראו בעצמכם
חומרים
חופן שקדים לא קלויים
חופן קשיו לא קלויים
תבלינים: תערובת תיבול איטלקית, קצת חריפה ומלח עשבים
מעט שמן קוקוס
אופן ההכנה
מחממים מחבת ומניחים בה את האגוזים
מערבבים/ מקפיצים אותם כמה פעמים, למשל כדקה ואז מוסיפים את התבלינים וממשיכים כל הזמן לערבב. הכל על יבש
אחרי שמרגישים שהתבלינים התערבבו להם היטב עם האגוזים (משהו כמו 1-2 דקות במחבת) שופכים מעל כף שמן קוקוס ומכבים את האש
מערבבים הכל היטב ומוציאים לכלי להתקרר.
אפשר לאכול כך, כפי שהם- נשנוש מעולה!
אפשר גם להוסיף לסלט, או מעל תבשילים
זה היה בדיוק הטעם והתחושה שחיפשתי (וזה לקח לי פחות מחמש דקות... אחר כך הופיע הסלט)
אז לא, לא ממש חזרתי לבשל ולפעילות מלאה. חלקית בזכות כיבודי הלידה המעולים שאנחנו ממשיכים לקבל (ואני משתפת בהם פה מדיי פעם) וגם כי באמת עיתותיי עוד לא לגמרי בידיי.
ובכל זאת מדיי פעם כן יש זמן, או חשק למשהו. כמו למשל כשהתחזק לי משהו מין מלוח או פיקנטי כזה ולא היה לי כזה בבית...
אז החלטתי לעשות לי כזה.
לקחתי שני סוגי אגוזים וקצת תבלינים, מחבת ו...
תראו בעצמכם
חומרים
חופן שקדים לא קלויים
חופן קשיו לא קלויים
תבלינים: תערובת תיבול איטלקית, קצת חריפה ומלח עשבים
מעט שמן קוקוס
אופן ההכנה
מחממים מחבת ומניחים בה את האגוזים
מערבבים/ מקפיצים אותם כמה פעמים, למשל כדקה ואז מוסיפים את התבלינים וממשיכים כל הזמן לערבב. הכל על יבש
אחרי שמרגישים שהתבלינים התערבבו להם היטב עם האגוזים (משהו כמו 1-2 דקות במחבת) שופכים מעל כף שמן קוקוס ומכבים את האש
מערבבים הכל היטב ומוציאים לכלי להתקרר.
אפשר לאכול כך, כפי שהם- נשנוש מעולה!
אפשר גם להוסיף לסלט, או מעל תבשילים
זה היה בדיוק הטעם והתחושה שחיפשתי (וזה לקח לי פחות מחמש דקות... אחר כך הופיע הסלט)
זה נראה מה זה טוב!!!
השבמחקנראה פשוט מקסים.
השבמחקמה זו תערובת תיבול איטלקית?
את מתכוונת לתבלין טוסקנה
או משהו אחר?
ומה מיוחד למלח עשבים ?
קבלתי את התערובת הזו מאיטליה מתישהו. אני חושבת שיש שם רוזמרין, טימין, אורגנו, קצת צ'ילי ומלח. אולי גם טרגון, לא בטוחה.
מחקאולם אפשר להכין את התיבול גם לבד, להוסיף איזה תבלינים שרוצים וליצור אגוזים בתבלונים שונים בכל פעם. בפעם הבאה מפנטזת על לערובת קארי עם קוקוס טחון. נראה לי גם פצצה.
מלח עשבים הוא מלח מתובל, על בסיס מלח ים. הוא פשוט ממש טעים.
יש לי את הסוג הזה
http://bit.ly/MT7zSK
יש גם סוגים עם פחות מלח או בכלל ללא מלח, למי שצריך להפחית נתרן מסיבות שונות