למזלי לפני הלידה הספקתי להכין לי סטוק של חטיפי השזיפים- שוקולד האלה.
הם ממש הצילו אותי ברגעים של רעב גדול, כשלא היה ממש זמן להכין אוכל, או בדרך להכנת אוכלים אני אוכלת את זה על הבוקר, או באמצע הלילה באיזו התעוררות.
הם כאלה טעימים ומחזקים בתחושה שלי, על אף שלא כל אחד מתחבר אליהם (כבר ראיתי כמה פרצופים בתגובה לטעימה מהם... אולי ציפו לשוקולד, בגלל הצבע?).
כשהם עמדו להיגמר חשבתי להכין עוד, אולם כרגיל לא היה לי מספיק זמן והתחשק לי דווקא משהו אחר.
שי-לי הביאה לי תערובת של אגוזים, פשתן וקוואקר טחונים ומעבר ללשלב אותם ביחד עם פירות לארוחת בוקר, החלטתי להכין על בסיסם חטיף אנרגיה כלשהו
תמרים יש לנו בכמויות, כך שדיי התבקש לשלב פה כוחות...
חומרים
כ-20 תמרים (שוב, הברהי, כמובן. אפשר גם עם אחרים אני מתארת לעצמי)
10-15 כפות מתערובת של טחונים: קוואקר, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, פשתן וקוקוס
2-3 כפות שמן קוקוס
בננה בשלה
מעט תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית קנמון טחון
אופן ההכנה
במעבד מזון מערבלים היטב את התמרים ומוסיפים את שמן הקוקוס.
מוסיפים את תערובת הטחונים ומערבלים שוב עד שהכל הופך לגוש אחיד.
מוסיפים את הבננה, הוניל והקנמון ומערבלים.
מוציאים ממעבד המזון ופורסים על נייר אפייה ויוצרים נקניק מוארך בעובי שרוצים.
מכניסים לפריזר לכמה שעות, מוציאים ופורסים.
הכי כיף לשמור בפריזר ולאכול כשזה קצת קפוא כזה.
יישמר גם במקרר, במרקם קצת יותר רך.
מצויין כנשנוש בוקר/ ערב או בין ארוחות.
מתאים אחרי פעילות ספורטיבית לסוגיה וכחטיף לילדים בגילאים שונים
הם ממש הצילו אותי ברגעים של רעב גדול, כשלא היה ממש זמן להכין אוכל, או בדרך להכנת אוכלים אני אוכלת את זה על הבוקר, או באמצע הלילה באיזו התעוררות.
הם כאלה טעימים ומחזקים בתחושה שלי, על אף שלא כל אחד מתחבר אליהם (כבר ראיתי כמה פרצופים בתגובה לטעימה מהם... אולי ציפו לשוקולד, בגלל הצבע?).
כשהם עמדו להיגמר חשבתי להכין עוד, אולם כרגיל לא היה לי מספיק זמן והתחשק לי דווקא משהו אחר.
שי-לי הביאה לי תערובת של אגוזים, פשתן וקוואקר טחונים ומעבר ללשלב אותם ביחד עם פירות לארוחת בוקר, החלטתי להכין על בסיסם חטיף אנרגיה כלשהו
תמרים יש לנו בכמויות, כך שדיי התבקש לשלב פה כוחות...
חומרים
כ-20 תמרים (שוב, הברהי, כמובן. אפשר גם עם אחרים אני מתארת לעצמי)
10-15 כפות מתערובת של טחונים: קוואקר, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, פשתן וקוקוס
2-3 כפות שמן קוקוס
בננה בשלה
מעט תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית קנמון טחון
אופן ההכנה
במעבד מזון מערבלים היטב את התמרים ומוסיפים את שמן הקוקוס.
מוסיפים את תערובת הטחונים ומערבלים שוב עד שהכל הופך לגוש אחיד.
מוסיפים את הבננה, הוניל והקנמון ומערבלים.
מוציאים ממעבד המזון ופורסים על נייר אפייה ויוצרים נקניק מוארך בעובי שרוצים.
מכניסים לפריזר לכמה שעות, מוציאים ופורסים.
הכי כיף לשמור בפריזר ולאכול כשזה קצת קפוא כזה.
יישמר גם במקרר, במרקם קצת יותר רך.
מצויין כנשנוש בוקר/ ערב או בין ארוחות.
מתאים אחרי פעילות ספורטיבית לסוגיה וכחטיף לילדים בגילאים שונים
משמאל למעלה אלה עוד אחרוני חטיפי השזיפים- שוקולד וכל השאר הם תענוגי התמרים- אגוזים- בננה |
שלום לך.
השבמחקמה מיוחד לשמן קוקוס ?
האם הוא מתאים אם יש בעית כולסטרול?
אני מודה לך על התשובות.
שמן קוקוס הוא שמן צמחי מיוחד, כי הוא רווי. מה שאומר שהוא לא ישתנה בחימום. זאת לעומת שמנים צמחיים אחרים שהם (ברובם) אינם רווים (בדרגות שונות, לא אלאה אותך) ולכן יכולים בהחלט להשתנות בחימום.
מחקזה אומר שהוא מתאים לאפייה, בישול, טיגון וכו'.
הוא צריך להיות מופק בכבישה קרה ולא בחימום ועם כל מיני חומרים למיניהם.
איך יודעים שהוא איכותי? הוא משנה את מצב הצבירה שלו בחום וקור- בקור מתקשה ובחום הופך נוזלי.
יש שמני קוקוס בחנויות שתמיד נשארים מוקשים. מאלה כדאי להתרחק...
ממליצה בחום על אלה של חברת jamoca או של pucca
אין כל קשר לכולסטרול, כי בשמנים צמחיים אין כולסטרול וממילא הבעיה עם כולסטרול אינה מהמזון בד"כ, אלא בעיה במנגנון הייצור הפנימי של הגוף שמשתבש. לכן תזונה יכולה להיות רק חלק קטן מהפתרון, אם בכלל.
יותר כדאי לשים דגש על שינוי באורח החיים (תזונה בכללי, הורדה במשקל, פעילות גופנית, המנעות מתרופות למיניהן, תיסוף של רכיבים חיוניים, כמו אומגה 3 ועוד ועוד)