"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 1 ביולי 2012

פשטידת שאריות מהירה

נשארו הרבה שאריות של אורז ופסטה מכיבודי הלידה שהגיעו אלינו


החלטתי להכין מהם פשטידה. בתוספת של כמה דברים, כמובן...

חומרים

כל שאריות האורז, פסטה, ירקות וכו' שיש במקרר
3 ביצים
מיכל של שמנת מתוקה
צרור פטרוזיליה
2-3 כפות רוטב פסטו
כמה כפות פרמז'ן מגורדת
בצל קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

אופו ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

בקערה (האדומה שלי, שוב) מערבבים את הביצים


מוסיפים את השמנת ומערבבים

מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל, מוסקט

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פסטו, בצל ושם קצוצים, פרמז'ן- ומערבבים


מוסיפים את האורז, הפסטה וכל מה שיש ומערבבים ממש ממש טוב


מכניסים לתבנית ומהדקים היטב פנימה, ויאללה, לתנור ל 40-50 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה


פשוט, נכון?