נשארו הרבה שאריות של אורז ופסטה מכיבודי הלידה שהגיעו אלינו
החלטתי להכין מהם פשטידה. בתוספת של כמה דברים, כמובן...
חומרים
כל שאריות האורז, פסטה, ירקות וכו' שיש במקרר
3 ביצים
מיכל של שמנת מתוקה
צרור פטרוזיליה
2-3 כפות רוטב פסטו
כמה כפות פרמז'ן מגורדת
בצל קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופו ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
החלטתי להכין מהם פשטידה. בתוספת של כמה דברים, כמובן...
חומרים
כל שאריות האורז, פסטה, ירקות וכו' שיש במקרר
3 ביצים
מיכל של שמנת מתוקה
צרור פטרוזיליה
2-3 כפות רוטב פסטו
כמה כפות פרמז'ן מגורדת
בצל קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופו ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
בקערה (האדומה שלי, שוב) מערבבים את הביצים |
מוסיפים את השמנת ומערבבים |
מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל, מוסקט |
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פסטו, בצל ושם קצוצים, פרמז'ן- ומערבבים |
מוסיפים את האורז, הפסטה וכל מה שיש ומערבבים ממש ממש טוב |
מכניסים לתבנית ומהדקים היטב פנימה, ויאללה, לתנור ל 40-50 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה |
פשוט, נכון? |
בשפה של סבתות של פעם זה נקרא פשטידת חבלים - כל מה שחבל לזרוק :-)
השבמחקעל אותו משקל יש גם מרק חבלים - מכל מה שנשאר במקרר ולא יצלח לשום דבר אחר מלבד מרק ...
אהבתי!
מחקבהתחלה לא הבנתי איפה החבלים פה... :-)
שמנת מתוקה זה תופס??
השבמחקנראה לי שורד לב שלפני כמה שנים לא היתה מסכימה...(:
זה סבבה בעיניי מדיי פעם.
מחקאפשר גם שמנת חמוצה או כל תחליף מתאים
אה, אפשר, כמובן, גם עם חלב קוקוס...
מחק