זו העונה למנות מהירות, מה שמסתדר מעולה עם היותי אחרי לידה ונטולת זמן מיותר.
חוצמזה שזו מנה יפייפיה ואני ממש אוהבת אוכל צבעוני ויפה.
לוקחים כמה ירקות, קוצצים ומקפיצים מהר בווק. צ'יק צ'ק
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
כרוב סגול
גזר
קישואים
1-2 כפות רוטב סויה (בתכלס? שפכתי קצת מעל "לפי העין")
1 כף סילאן- אופציונלי (כנ"ל "לפי העין")
פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות טחינה (משומשום מלא ומונבט, כמובן)
אופן ההכנה
קוצצים את הירקות לרצועות דקות, או איך שאוהבים.
בווק מחממים שמן קוקוס ואז זורקים פנימה את הירקות (חוץ מהפטרוזיליה) ומערבבים היטב למשך כמה דקות
כשמרגישים שהגיע הזמן להוסיף קצת נוזלים, מוסיפים רוטב סויה וסילאן (אם רוצים) ומערבבים למשך עוד 2-3 דקות.
מכבים את האש, הירקות צריכים להשאר קריספיים ולא להיות ממש מבושלים.
מוסיפים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והטחינה, מערבבים ומגישים!
מתאים מאד עם מנות בשריות, או לצד אורז/ קינואה/ עדשים וכו' וגם כמנה בפני עצמה
חוצמזה שזו מנה יפייפיה ואני ממש אוהבת אוכל צבעוני ויפה.
לוקחים כמה ירקות, קוצצים ומקפיצים מהר בווק. צ'יק צ'ק
חומרים
2 כפות שמן קוקוס
כרוב סגול
גזר
קישואים
1-2 כפות רוטב סויה (בתכלס? שפכתי קצת מעל "לפי העין")
1 כף סילאן- אופציונלי (כנ"ל "לפי העין")
פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות טחינה (משומשום מלא ומונבט, כמובן)
אופן ההכנה
קוצצים את הירקות לרצועות דקות, או איך שאוהבים.
בווק מחממים שמן קוקוס ואז זורקים פנימה את הירקות (חוץ מהפטרוזיליה) ומערבבים היטב למשך כמה דקות
כשמרגישים שהגיע הזמן להוסיף קצת נוזלים, מוסיפים רוטב סויה וסילאן (אם רוצים) ומערבבים למשך עוד 2-3 דקות.
מכבים את האש, הירקות צריכים להשאר קריספיים ולא להיות ממש מבושלים.
מוסיפים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והטחינה, מערבבים ומגישים!
מתאים מאד עם מנות בשריות, או לצד אורז/ קינואה/ עדשים וכו' וגם כמנה בפני עצמה
נראה מעולה!
השבמחק