"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 5 ביולי 2012

סלט עוף עם הפתעות

בזמן האחרון להורים שלי יש קטע עם עוף בגריל.
כל פעם שהם מגיעים לפה לצהריים (באמצע השבוע) הם מביאים איתם עוף בגריל.
טוב, ברור שזה לא עוף אורגני, או בכלל עוף שהיה לו טוב (קצת) בחיים ובכ"ז זה מה שהם מביאים, אז אנחנו אוכלים והילדים מאד אוהבים עוף.
במרבית המקרים נשארות שאריות והפעם החלטתי לעשות מהן סלט עוף קר (כי בכ"ז קיץ, נכון?)



חומרים

שאריות של עוף (כל חלק מתאים פה)
שעועית ירוקה וצהובה
4-5 בצלים ירוקים
חופן חמוציות
חופן צנוברים
לרוטב: 2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף סילאן
כף גדושה חרדל דיז'ון
3 שיני שום קצוצות
פיסת ג'ינג'ר קצוצה

אופן ההכנה

מכינים את השעועיות (אם קפואות, אז במים רותחים למספר דקות, מסננים ומקררים).
חותכים את שאריות העוף ומניחים בקערה


מאחר והוא עשוי להיות דיי יבשושי, מכינים את הרוטב ע"י ערבוב כל החומרים ויוצקים מעל העוף ומערבבים היטב.
נותנים לעוף לשבת זמן מה עם הרוטב לספיחת הטעמים


קוצצים את הבצל הירוק.
מוסיפים לקערת העוף את השעועיות, הבצל הירוק הקצוץ, החמוציות והצנוברים


אם זה עדיין יבש קצת, אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית ולערבב היטב.

מתקבל סלט הפתעות כייפי שקשה להפסיק לאכול.
בשבילנו זו הייתה ארוחה שלמה, אם כי זו בהחלט יכולה להיות מנה לצד מנות אחרות בארוחה.
מתאים מאד גם לאירוח, כי הוא כל כך יפה וכייפי!

אה, וממש קל להכין אותו עם תינוק על הגב....