"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 19 ביולי 2012

מה הכנו בקייטנת הילדים?

הגדולה שלי הצטרפה השבוע לקייטנת הורים שארגנו כמה משפחות של בנים מכיתתה. בכל יום הם באחריות של משפחה אחרת ועושים פעילות כלשהי, בבית או בחוץ.
אנחנו החלטנו שנקים דוכן ברחוב (לא "דוחן") והילדים ימכרו בו דברים שהכינו: לימונדה קרה, כדורי שוקולד ועוגיות שוקולד צ'יפס.
הלכתי על ההארד קור, לא משהו הכי בריא הפעם (מותר לשחרר לפעמים...).

הרעיון היה שהם מכינים הכל, גם את השלט והסטינג עצמו ברחוב וגם מחליטים על התמחור, וכמובן שהם יכינו את המיץ והעוגיות.
נשמע פשוט, נכון?
כשזה יורד לשטח עם ארבע בני 10 זה לא תמיד קל, אולם אני גאה לומר שצלחנו את הקשיים, אי ההבנות וחילוקי הדיעות ואפילו הצלחנו ליהנות קצת מהכנת העוגיות, הכדורים, משחקי קופסא, ארוחת צהריים וסרט

מכינים את הלימונדה


כדורי שוקולד


מי רוצה כזה כדור שוקולד?
הרעיון היפה של עוז- עיגול עם קוקוס, עיגול בלי. יש לו חוש, נכון?




עוגיות שוקולד צ'יפס

חומרים

200 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר חום
2 ביצים
1.5 כפיות תמצית וניל
2.25 כוסות קמח כוסמין
כפית סודה לשתייה
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס (אנחנו ערבבנו חום ולבן, לפי בקשת הילדים)
100 גרם אגוזים קצוצים- אופציונלי (לא רצו לשים, אבל פור דה רקורד...)

אופן ההכנה

מקציפים את החמאה והסוכר וכשהם מעורבבים מוסיפים בהדרגה את הביצים ואת תמצית הוניל.
מערבבים פנימה את הקמח והסודה לשתייה עד לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
מקררים את התערובת כחצי שעה (אפשר גם יותר).
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 10-14 דקות, או לפי התנור האישי שלכם (המתכון המקורי אמר 8-10 דקות, אולם לא היה מצב שהן תהיינה מוכנות בזמן הזה...)



ארוחת צהריים, כמובן: שיפודי פרגיות, תפו"א ובטטה בתנור, ירקות

אחרי הצהריים הילדים יצאו לרחוב ומכרו את מרכולתם, אחרי שהכינו שלט וסידרו את הדוכן



מסקנה שלי: ילדים שבעים לא ממש טובים במכירת מיץ ועוגיות. אולי במקום אחר בארץ או בעולם הם היו מרוויחים על זה קצת יותר טוב....
העיקר שיהנו, נכון?