אי אפשר להתווכח עם חשקים, נכון? ואין לי כבר את התרוץ של ההריון, זה אני נטו.
אולי בגלל שקמתי עם כאבון בגרון (בגלל שישנתי תחת המאוורר בלילות האחרונים, שהיו חמים מדיי מכדי לכבותו) ואולי כי לפעמים בשיא החום צריך משהו חם, דווקא כדי לקרר (מכירים את הגישה הזו? זה עובד נפלא במקלחות החורף! לסיים עם מים קפואים ואז כל הגוף מתגייס לייצר חום אמיתי, מבפנים ויוצאים דיי מחוממים מהמקלחת)
חומרים
3 בצלים
גזר
קישוא
גבעולי ועלי סלרי
2-3 פטריות שיטאקי (טריות או מיובשות)
2 פיסות אצת קומבו
צרור פטרוזיליה
תבלינים: מלח גס, כורכום, ג'ינג'ר מגורד
אופן ההכנה
במעט שמן מזהיבים את הבצלים הקצוצים.
מוסיפים את הגזר והקישוא אחרי שגרדנו אותם דק דק (אפשר גם חתיכות, אולם אז יצא משהו קצת אחר. וזה בדיוק מה שרציתי!).
מערבבים היטב למספר דקות על אש לא גבוהה.
מוסיפים מלח, כורכום, ג'ינג'ר מגורד וגבעולי סלרי קצוצים. מערבבים שוב לכמה דקות.
מוסיפים מים, עד לגובה הרצוי ומביאים לרתיחה
בינתיים משרים את השיטאקי המיובשות (אם יש טריות, לא צריך).
כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את הקומבו ואת הפטריות הקצוצות (לאחר ההשרייה והסרת הרגל).
מבשלים 20-30 דקות ובסוף זורקים פנימה את עלי הסלרי והפטרוזיליה (מרק עוף סטייל).
מתקנים תיבול, אם יש צורך ואוכלים בהנאה!
המשך קיץ מהנה!
אולי בגלל שקמתי עם כאבון בגרון (בגלל שישנתי תחת המאוורר בלילות האחרונים, שהיו חמים מדיי מכדי לכבותו) ואולי כי לפעמים בשיא החום צריך משהו חם, דווקא כדי לקרר (מכירים את הגישה הזו? זה עובד נפלא במקלחות החורף! לסיים עם מים קפואים ואז כל הגוף מתגייס לייצר חום אמיתי, מבפנים ויוצאים דיי מחוממים מהמקלחת)
חומרים
3 בצלים
גזר
קישוא
גבעולי ועלי סלרי
2-3 פטריות שיטאקי (טריות או מיובשות)
2 פיסות אצת קומבו
צרור פטרוזיליה
תבלינים: מלח גס, כורכום, ג'ינג'ר מגורד
אופן ההכנה
במעט שמן מזהיבים את הבצלים הקצוצים.
מוסיפים את הגזר והקישוא אחרי שגרדנו אותם דק דק (אפשר גם חתיכות, אולם אז יצא משהו קצת אחר. וזה בדיוק מה שרציתי!).
מערבבים היטב למספר דקות על אש לא גבוהה.
מוסיפים מלח, כורכום, ג'ינג'ר מגורד וגבעולי סלרי קצוצים. מערבבים שוב לכמה דקות.
מוסיפים מים, עד לגובה הרצוי ומביאים לרתיחה
בינתיים משרים את השיטאקי המיובשות (אם יש טריות, לא צריך).
כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את הקומבו ואת הפטריות הקצוצות (לאחר ההשרייה והסרת הרגל).
מבשלים 20-30 דקות ובסוף זורקים פנימה את עלי הסלרי והפטרוזיליה (מרק עוף סטייל).
מתקנים תיבול, אם יש צורך ואוכלים בהנאה!
המשך קיץ מהנה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה