"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 28 באוגוסט 2012

סלט עגבניות ובצל

סלט פשוט ומקסים.
קל להכנה ומתאים מאד כתוספת לארוחה.
אפשר גם לבסס עליו ארוחה אם מוסיפים לו משהו מרוכז יותר, כמו נתחי בשר/ עוף/ דג או קוביות טופו/ טמפה או חומוסים/ עדשים מבושלים ועוד.
אפשר, כמובן, להוסיף צנוברים או אגוזים אחרים.
תשתמשו בדמיון שלכם

חומרים

3-4 עגבניות בשלות
בצל גדול
חופן בזיליקום
רוטב: מלח, פלפל, שמן זית, חומץ בלסמי

אופן ההכנה

קוצצים את העגבניות.
חותכים את הבצל לעיגולים ומפרידים את הטבעות.
משלבים את שני אלה יחדיו.
קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לירקות


מכינים את הרוטב, יוצקים על הירקות ומערבבים היטב. ככל שתשימו יותר בזיליקום יותר טוב!
אפשר לצנן מעט לפני ההגשה, או לאכול מיד