"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 30 באוגוסט 2012

בית הספר התחיל השבוע- מה אוכלים לפני הצהריים?

מודה שקצת הלחיץ אותי המעמד, מהבחינה הקולינרית.
למה?
טוב, הגדולה כבר בכיתה ה' ויש לנו איזושהי רוטינה שהיא לא ממהרת להפר- 2 חצאי פיתות (מכוסמין מלא) אחד עם לבנה/ גבינת עזים/ אבוקדו והשני עם טחינה/ חמאה ודבש.

אבל.... השני עלה לכיתה א' ועד היום אכל בגן ארוחת בוקר (שאנחנו שלחנו) וארוחת צהריים שהכינו בגן.
כל זה עומד להשתנות (בהדרגה, כי יש לנו תקופת קליטה של שבועיים שלושה).
עדיין נשלח איתו ארוחת 10 ואת ארוחת הצהריים יצטרך לאכול איתנו בבית. והוא לא אוהב המון דברים ולא בהכרח את מה שבדיוק הכנתי באותו הרגע.
אז יש בפניי אתגר לא פשוט.
מחכה לנו תקופה של ניסויים רבים, עד שנגיע לאיזושהי נוסחה מנצחת. ואז היא ודאי תשתנה במהרה, כי זה טיבם של הדברים פה.

הנה כמה דברים ששלחנו איתו לבי"ס עד כה

פסטרמה בייתית, שזיפים מיובשים וענבים


קבנוס אמיתי, ענבים, שזיפים מיובשים וצימוקים
הילד הוא צייד- לקט בנשמתו. יכול לחיות על בשר (לסוגיו) ופירות.
ומאחר שמדובר בתקופות אצלו, נראה מה יהיה בשבוע הבא [ואולי בקרוב נצליח למצוא קופסת אוכל אקולוגית, כמו זו למשל ולא נזדקק לכ"כ הרבה קופסאות- מישהו מכיר? יודע? ראה? ספרו לי!!!!!!!!!!]