"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 6 באוגוסט 2012

אומני מכינה פיצה- פיתה

חופש גדול בשיאו- הילדים מתעוררים מאוחר וגם אני אם הם רק נותנים לי.

אתמול בבוקר אומני התעוררה והחליטה שהיא מכינה לעצמה (ולאחים שלה) פיצה- פיתה. מאחר ואנחנו בשבוע העגבניות הגדול, החלטתי להיענות לבקשתה לצלם ולהעלות לבלוג- למה לא?



היא הוציאה את הפיתות, הקטשופ (טוב, לפחות אורגני ובלי כל מיני חומרים משמרים. אפשר גם כמו זה שהמשפחה של נטע מכינה. אם כבר הכנתם ויש לכם... נראה לי יותר שווה) חתכה זיתים, החליטה על גבינה (טוב, לא היו המון אופציות. או פרמז'ן או גבינת "תום" נחמדה שהתאימה לה).
חתכה, מרחה, הכניסה לתנור.
הכל לבד.
מתוקה נכון?












זוכרת את עצמי מכינה בדיוק משהו דומה בחופשים כשאני הייתי ילדה.
ואתם? מה חוויות האוכל שלכם מהחופש הגדול?