"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 8 באוגוסט 2012

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

תבשיל קלאסי של קיץ גם הוא.
זו העונה של השעועיות הירוקות למיניהן. הפעם הייתה לי שעועית ירוקה רחבה

חומרים

בצל
גזר
3-4 עגבניות בשלות (אפשר גם יותר)
חבילת שעועית ירוקה רחבה (זה ילך, כמובן, עם כל סוג של שעועית)
אופציונלי: 1-2 כפות רסק עגבניות אמיתי (לתבשיל סמיך יותר)
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת קארי [או כל תערובת שאוהבים, למשל: פפריקה מתוקה, כורכום, צ'ילי, כמון וכו']
1-2 כפות שמן זית/ קוקוס


אופן ההכנה

קוצצים את הירקות. את השעועיות חותכים לחתיכות באורך של 2-3 ס"מ, בלי הקצה.
בסיר מחממים מעט שמן זית/ קוקוס ומזהיבים את הבצל.
אופציה בריאה יותר היא "לטגן" את הבצל רק על מעט מים, כדי לא לחמם את השמן. אל דאגה, נוסיף אותו בסוף, כך שטעמו בהחלט יורגש ויוסיף לתבשיל וערכיו התזונתיים יישמרו כך.
מוסיפים את הגזר לערבוב למספר דקת.
עתה ניתן להכניס לסיר את העגבניות ולהוסיף 1/2 כפית מלח (המלח עוזר להגרת הנוזלים מהעגבניות, להגעה מהירה לרוטב), לערבב ולסגור את המכסה למספר דקות, כדי לאפשר לרוטב להיווצר.


כשזה רותח ומבעבע, לאחר מספר דקות, אם מעוניינים בכך, מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים, לפי מידת הסמיכות אליה מעוניינים להגיע. מביאים לרתיחה ומוסיפים את השעועית הירוקה ואת התבלינים



מבשלים עד שהשעועיות התרככו מספיק.
בסוף מוסיפים את השמן, אם השתמשנו בדרך של הזהבת הבצל על בסיס מים בהתחלה



התבשיל מתאים לאכילה כמו שהוא, או על מצע של אורז, דוחן, קינואה ועוד.
אפשר להוסיף לו עדשים אדומות או כל סוג אחר של קטניה, אם מעוניינים בתבשיל משביע יותר

[ומאחר ויום רביעי היום, הוא יום השיתוף אצל קלי בבלוג, מחברת גם את הפוסט הזה לשם]