זוכרים את זה שבעלי קיצוני לפעמים באוכל, נכון?
אז פתאום הוא נזכר שמזמן לא הכין לעצמו ממרח חילבה. והתחיל להכין...
צריך בשביל זה חילבה טחון- לוקחים זרעים, טוחנים במטחנת קפה/ תבלינים. צריך רק 2-3 כפות. אפשר גם לקנות טחון כבר, אולם זה הבדל משמעותי...
חומרים
2-3 כפות של זרעי חילבה טחונים
עגבניה בשלה
כמה שיני שום
צרור כוסברה קצוץ
תבלינים: מלח, פלפל, כמון (מי שרוצה חריף, מוזמן להוסיף פה)
אופן ההכנה
אחרי טחינת החילבה, משרים את האבקה בקערה עם מים. החילבה סופחת מים דיי מהר, כך שאולי יהיה צורך להוסיף עוד מים בהמשך
אחרי השרייה וספיחת המים במשך כמה שעות, התערובת הופכת רירית כזו (וזה החלק שלי אישית קשה איתו. אין לי שום בעיה עם הטעם, רק המרקם...). לוקחים מזלג ומערבלים אותה בעדינות\ קצת קשה להסביר את התנועה הזו, כמו ערבול- קיפול כזה. קצת כמו שטורפים ביצה, רק עם מרקם אחר
בכל אופן עובדים כך במשך 1-2 דקות ואז מוסיפים את שאר החומרים.
מגרדים פנימה עגבניה
מוסיפים שום וכוסברה קצוצים ותבלינים ומערבבים היטב
טועמים ומתקנים טעמים.
מתאים עם כל דבר כמעט ונשמר במקרר כשבוע.
אז פתאום הוא נזכר שמזמן לא הכין לעצמו ממרח חילבה. והתחיל להכין...
צריך בשביל זה חילבה טחון- לוקחים זרעים, טוחנים במטחנת קפה/ תבלינים. צריך רק 2-3 כפות. אפשר גם לקנות טחון כבר, אולם זה הבדל משמעותי...
חומרים
2-3 כפות של זרעי חילבה טחונים
עגבניה בשלה
כמה שיני שום
צרור כוסברה קצוץ
תבלינים: מלח, פלפל, כמון (מי שרוצה חריף, מוזמן להוסיף פה)
אופן ההכנה
אחרי טחינת החילבה, משרים את האבקה בקערה עם מים. החילבה סופחת מים דיי מהר, כך שאולי יהיה צורך להוסיף עוד מים בהמשך
אחרי השרייה וספיחת המים במשך כמה שעות, התערובת הופכת רירית כזו (וזה החלק שלי אישית קשה איתו. אין לי שום בעיה עם הטעם, רק המרקם...). לוקחים מזלג ומערבלים אותה בעדינות\ קצת קשה להסביר את התנועה הזו, כמו ערבול- קיפול כזה. קצת כמו שטורפים ביצה, רק עם מרקם אחר
בכל אופן עובדים כך במשך 1-2 דקות ואז מוסיפים את שאר החומרים.
מגרדים פנימה עגבניה
מוסיפים שום וכוסברה קצוצים ותבלינים ומערבבים היטב
טועמים ומתקנים טעמים.
מתאים עם כל דבר כמעט ונשמר במקרר כשבוע.
חופשי קיצוני!
השבמחקנכון שאף פעם לא טעמתי, אבל רק הריח עושה לי חשק.... להניק!!
:-)
מתה על חילבה ואוכלת כזה הרבה תוסיפי קצת פלפל צ'ילי חריף ומעט כמון.
השבמחק