"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 20 בספטמבר 2012

בין הרצוי למצוי- או ארוחת בופה

אני מודה, לא תמיד מסתדרות לי ארוחות מסודרות, ליד השולחן, כשכולם אוכלים ביחד.
לפעמים הצהריים הם אינטנסיביים כאלה בין חוגים, חברים שבאים והולכים, הורים שנכנסים ויוצאים ומי לא.
לפעמים יש גם "סתם" ימים כאלה. שבלי סיבה מיוחדת לא מתאים לשבת ולאכול ביחד. משהו באנרגיה, בקיץ, בעשייה, במצב הרוח.
אז לפעמים אנחנו אוכלים ארוחות בופה. כאלה שבהן אנחנו מניחים את הסירים או הקערות על השיש וכל אחד ניגש ולוקח לעצמו, על הדרך....
ברור לי שזה לא אידאלי ואני הכי מאמינה בארוחות משפחתיות, אבל מה לעשות, יש גם ימים כאלה... צריך להודות בזה, לא? (איך אמרה לי מישהי לפני כמה ימים- תכתבי גם קצת דברים לא טובים, שידעו שאת אנושית. אז הנה, אפרתי, נענית לאתגר)

מה היה לנו בתקופה האחרונה?

סיר עם אדמאמה


הכלי עם הקציצות מהמקרר, עם קצת טחינה ליד
או

סיר עם פסטה
או כזו
עם רוטב שהכינותי מראש. קטשופ בייתי/ רוטב עגבניות או פסטו?
ואולי שניהם גם יחד?
ואולי פשוט

כמה פירות
ואגוזים
יש לכם עוד רעיונות לארוחות בופה נחמדות?