באחד הלילות, רגע לפני שנרדמתי, באה לי המנה הזו לראש או לפה.
החלטתי לנסות אותה הכי מהר שאוכל, במיוחד כאשר ידעתי שיש לי חצילים אסיאתיים יפייפיים שמחכים לי במקרר
כשהתחלתי להכין, נומה ומשפחתה בדיוק הגיעו לאכול איתנו, כך שהייתה לי תמיכה פיזית ואנרגטית למרכיבי המנה הזו
חומרים
2-3 חצילים (אפשר גם רגילים)
2-3 כפות שמן קוקוס איכותי מכבישה קרה
פיסת ג'ינג'ר מגורד
1/2-1 כפית מלח גס
2 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון (בערך)
2-3 שיני שום
1-2 כפות שומשום קלוי מעט
אופן ההכנה
חותכים את החצילים לריבועים
מכינים את הג'ינג'ר המגורד.
קוצצים את השום, מכינים את מיץ הלימון ואת הסילאן בהישג יד.
קולים מעט את השומשום במחבת חמה, ללא שמן.
במחבת מחממים את השמן וזורקים פנימה את החצילים.
מערבבים היטב במשך 2-3 דקות
מתחילים להוסיף את מרכיבי הטעם והריח אחד אחד, תוך כדי ערבוב של החצילים בדרך להיותם מוכנים.
הג'ינג'ר נכנס ראשון.
אחריו המלח.
לא שוכחים לערבב היטב.
סילאן.
מיץ לימון.
שום לקראת הסוף (כדי שיישאר הטעם שלו חזק).
לא שוכחים לערבב
כשהחצילים רכים ומוכנים, מכבים את האש ומפזרים את השומשום מעל
נומה ואני לקחנו את המנה הזו תחת חסותנו בארוחה.....
החלטתי לנסות אותה הכי מהר שאוכל, במיוחד כאשר ידעתי שיש לי חצילים אסיאתיים יפייפיים שמחכים לי במקרר
כשהתחלתי להכין, נומה ומשפחתה בדיוק הגיעו לאכול איתנו, כך שהייתה לי תמיכה פיזית ואנרגטית למרכיבי המנה הזו
חומרים
2-3 חצילים (אפשר גם רגילים)
2-3 כפות שמן קוקוס איכותי מכבישה קרה
פיסת ג'ינג'ר מגורד
1/2-1 כפית מלח גס
2 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון (בערך)
2-3 שיני שום
1-2 כפות שומשום קלוי מעט
אופן ההכנה
חותכים את החצילים לריבועים
מכינים את הג'ינג'ר המגורד.
קוצצים את השום, מכינים את מיץ הלימון ואת הסילאן בהישג יד.
קולים מעט את השומשום במחבת חמה, ללא שמן.
במחבת מחממים את השמן וזורקים פנימה את החצילים.
מערבבים היטב במשך 2-3 דקות
מתחילים להוסיף את מרכיבי הטעם והריח אחד אחד, תוך כדי ערבוב של החצילים בדרך להיותם מוכנים.
הג'ינג'ר נכנס ראשון.
אחריו המלח.
לא שוכחים לערבב היטב.
סילאן.
מיץ לימון.
שום לקראת הסוף (כדי שיישאר הטעם שלו חזק).
לא שוכחים לערבב
![]() |
נומה תעשי לי אינסטגרם |
כשהחצילים רכים ומוכנים, מכבים את האש ומפזרים את השומשום מעל
נומה ואני לקחנו את המנה הזו תחת חסותנו בארוחה.....
היי ורד,
השבמחקיש לי שאלה אליך כנטורופתית - שמעת על מקרה שבו אכילת חציל/קישוא גורמת ליבלות בידיים?
חושב שעליתי על קשר ביניהם, לפחות בגוף שלי.
חצילים נחשבים למזון אלרגני יחסית.
מחקהם ממשפחת הסולניים שהיא משפחה דיי סוררת (חברים בה גם עגבניות, פלפלים ותפוחי אדמה).
להרבה אנשים קשה להתמודד עם המשפחה הזו והם נדרשים להסיר אותה מהתפריט באופן חלקי או מלא.
לכן, יתכן ויש קשר בין אכילת חצילים לבין תגובות שונות בעור.
עכשיו, קישואים הם סיפור אחר לגמרי.
זו משפחה אחרת (דלועים) והם בד"כ מאד לא אלרגניים ומתאימים בהרבה תכניות תזונה ספציפיות למצבים אלרגיים, אוטואימוניים ועוד.
שווה לברר באמת מתי מופיעה התופעה הזו.
בהצלחה!