"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 27 בספטמבר 2012

מיני "מאפה" מלוחים ללא קמח

נסו להניח כאלה מקלות ירקות על השולחן. סתם ככה באמצע היום
תראו מה יקרה...

מאחר ואני כבר כמעט ולא אוכלת לחם או מוצרי חיטה למיניהם (אפילו בימי הפסטה של הילדים יש לי תחליף מעולה, למזלי- אטריות האצות המעולות) ועדיין מדיי פעם יש לי חשק למשהו מין מלוח כזה, במרקם שמזכיר מאפים... אני עדיין מנסה כל מיני מתכונים שבכיוון הזה.

יש את המתכון הקלאסי של הגר ל"לחם טחינה" שיש לו גם גירסאות צורתיות נוספות שהתפתחו לאורך הזמן.
בפעם הראשונה שהכנתי אותו הוא יצא לי קצת מריר. אולי כי שמתי קצת יותר מדיי סודה לשתייה.
אז נתתי לו צ'אנס נוסף

טחינה ושקדיה ביחד

בדרך לתנור
הן יצאו ממש אחלה הפעם. לא מרירות, כן דחוסות, טיפה מתפרקות (אז לקחתי את העיצה מהתגובות בשרשור שם ואפיתי יותר זמן מהמתכון המקורי. אולי בפעם הבאה אשים פשוט יותר טחינה. נראה)

,
פרוסת "לחם טחינה" עם כבד קצוץ שהכנתי



ביום אחר החלטתי להכין לי משהו מכיוון כדורי האנרגיה, אולם מלוח.
נשמע מוזר נכון?
ולכן אין לי מתכון מסודר, רק כיוון... רעיון... הצעה....

3-4 כפות פשתן טחון ו 1-2 כפות של פרמז'ן מגורד


ביחד עם קצת חמאת שקדים (1-2 כפות) ופסטו שהכנתי
לשים ביחד לכדור גדול

את זה אפשר לכדרר לכדורים קטנים, או לשטח בתבנית ולאפות מעט (הייתי מוסיפה לשם כך מעט סודה לשתייה/ אבקת אפייה). או פשוט לנשנש כמה ביסים בכל פעם שרוצים משהו מאפי כזה ומלוח (זה מה שאני עשיתי).
בשבילי זה היה ממש מגניב!