"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 16 באוקטובר 2012

קציצות לא ברוטב עגבניות

אני יודעת, קציצות ברוטב עגבניות זה קלאסיקה. אולם לא כולם אוהבים או יכולים לאכול עגבניות (למשל אנשים על הפרוטוקול האוטואימוני) ולא תמיד יש רוטב מוכן (או משומר בצורה כזו או אחרת). ובכלל אני מאד אוהבת ארוחות בכלי אחד למיניהן.
אז לקחתי את כל הירקות שהיו לי במקרר ועל השיש (לא הכל נכנס אצלי למקרר. ממש לא...) ושמתי בסיר. הכנתי מהם מרק ואליו זרקתי פנימה קציצות.
ארוחה שלמה, מזינה, משביעה וטעימה ביותר!
אפשר לצמצם את המרק לכדי תבשיל בלי הרבה נוזלים, אם רוצים.
אפשר גם להתפרע יותר עם הטעמים והתבלינים.

חומרים

למרק: 2 בטטות קטנות
2 תפו"א
2-3 בצלים
1 קישוא
פיסת דלעת
[אפשר להוסיף או לגרוע ירקות]
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, חופן שורשוני אסטרגלוס, אבקת קארי

לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (אני משתמשת בהודו אדום + בקר)
המון שיני שום (כמה שיותר מבחינתי)
1/2 חבילת כוסברה
חופן עלי בזיליקום (מה שהצמח נתן לי לקחת)
2-3 כפות קמח שקדים (אפשר גם קמח חומוס, אבל לא היה לי... או "סתם" אגוזים טחונים למיניהם)

אופן ההכנה

חותכים את הירקות בצורה גסה, מניחים בסיר.
ממלאים במים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים ונותנים להתבשל



בינתיים במעבד מזון טוחנים שום ועלים ירוקים (אפשר, כאמור, להוסיף גם אגוזים ואפילו חמוציות/ צימוקים אם רוצים)



מערבבים בקערה את הטחונים עם הבשר וקמח השקדים, מלח פלפל וקוצצים קציצות



את אלה זורקים ישר למרק המבעבע.
אח"כ מקטינים את האש ומבשלים עוד 20 דקות דקות בערך (או עד שהירקות מוכנים)
טועמים, מתקנים תיבול ו...זהו



פחות מחצי שעה עבודה ויש ארוחה מהממת!
בתאבון