"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 4 באוקטובר 2012

הקרקרים משקדים והגבינה בכלל ממקדמיה- מה קורה פה?

מאחר ואני כבר כמעט בכלל לא אוכלת דגנים אני שמחה למצוא מתכונים מעניינים להתנסות בהם (כמו מתכון הפיצה שהפך להיות להיט לפי התגובות שאני מקבלת פה בבלוג ובפייסבוק).
הקרקרים האלה נמצאים ב to do list שלי כבר המון זמן.
הגיע חג סוכות, בנינו סוכה



והנה באו להם חברים להתארח. הפעם חברים שהם צמחונים (או אולי טבעוניים? לא בטוחה), כך שהחלטתי שזו הזדמנות מעולה להכין את הקרקרים הללו. במיוחד מאחר והכנתי לפני יומיים "גבינה" מותססת ממקדמיה שמישהי בקבוצה שלי בפייס כתבה עליה.
נכין עוד כמה דברים, כל מיני ירקות ומטבלים ותהיה לנו אחלה ארוחה, נכון?

קרקרי עשבי תיבול ללא קמח

חומרים

1.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס גרעיני חמניה לא קלויים
1 כף תבלינים מיובשים למיניהם: אורגנו, טימין, זעתר (ייבשנו בעצמנו)
2 שיני שום (אפשר גם שום מיובש)
1/2 כפית מלח גס (יכול להיות ששמתי קצת יותר)
1 כף שמן זית (אפשר להחליף אם תרצו. קוקוס, חמאה וכו')
1 כף סירופ מייפל אמיתי/ סילאן/ דבש
1 כף מים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.
במעבד מזון מערבלים את קמח השקדים, החמניות, השום והתבלינים. עד שהם מעורבבים היטב





בכלי מערבבים את שמן הזית, הממתיק והמים ומוסיפים למעבד המזון


זה מתערבל עד שנוצר מעין כדור. אפשר לערבב גם ביד



משטחים על נייר אפייה ומניחים נייר אפייה נוסף מעל


בעזרת הידיים או מערוך משטחים את התערובת בצורה שווה ודקה יחסית


מסירים את הנייר העליון ומעבירים לתנור לכ- 10-12 דקות. מציעה להשגיח על הקרקרים כבר אחרי כ-8 דקות, כי הוא נוטה להיות מוכן יותר מהר בקצוות. שימו לב שלא יישרף לכם, לפחות בפעם הראשונה ואז תלמדו כבר איך מתנהג התנור שלכם בהקשר למתכון הזה (מדהים אותי שלכל תנור יש כמו אג'נדה משלו)






"גבינת" אגוזים

חומרים

1 כוס אגוזי מקדמיה
1 כוס מים
מיץ מ 1/2 לימון
תבלינים: מלח, פלפל
אופציונלי: שום קצוץ, שמיר קצוץ ועוד

אופן ההכנה

במעבד מזון מעבדים את אגוזי המקדמיה והמים לתערובת חלקה.
מעבירים לכלי מזכוכית ומוסיפים את מיץ הלימון.
נותנים לכלי לשבת על השיש, מכוסה במגבת מטבח במשך יממה לפחות.
מדיי פעם מערבבים.
טועמים לאחר יממה ורואים אם יכולה לעמוד ולתסוס עוד קצת או שזה מספיק. הטעם צריך להיות חמצמץ, כמו גבינה, אולם לא מקולקל.
כשזה מוכן לטעמכם מוסיפים תבלינים שרוצים ומכניסים לכלי אטום לשמירה במקרר.
יישמר במשך כמה ימים.

נפלא על קרקרי עשבי התיבול הללו



עוד משהו נחמד שהכנתי עם "גבינת" המקדמיה

מלא מלפפונים חתוכים קטן

"גבינת" מקדמיה

שמיר קצוץ

וגם שום קצוץ, מלח, פלפל, שמן זית וקצת בלסמי

יאמי!!!