"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

לחם קוקוס בננה/ דלעת - בלי חיטה, אל דאגה

קמח הקוקוס הוא קמח יבש כזה, שסופח אליו נוזלים.
בדרך כלל משתמשים בו מעט במתכונים שמבוססים על קמח שקדים, כי הוא עוזר לאזן את ה"רטיבות" של הבלילה. לא תמיד, רק כשרוצים להגיע למרקם מסויים.
עד כמה שידוע לי אין קמח קוקוס בארץ. אפשר להזמינו מחו"ל משלל אתרים ברשת (או לבקש ממישהו שחוזר שיביא לכם).
השילוב הזה של קמח הקוקוס והבננות הבשלות הרגיש לי ממש מתאים, מבחינת המרקם ולכן מיהרתי לנסות אותו.

המתכון מבוסס על המתכון הזה ואני- איך לא- קצת התאמתי אותו.
התוצאה היא משהו בין לחם לעוגה יבשה כזו

חומרים

2-3 בננות בשלות מאד
5 משמשים מיובשים (במתכון המקורי אלה תמרים. נגמרו לנו בדיוק...)
1/4 כוס שמן קוקוס
4 ביצים
1 כף סירופ מייפל/ דבש אמיתיים
3/4 כוס קמח קוקוס
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
1/2 כפית קנמון
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בננות, משמשים שמן קוקוס וביצים במעבד מזון. אפשר גם ידנית, למי שאין.
מערבבים את כל היבשים יחדיו ומאחדים ביניהם.
מכינים תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ושופכים לתוכה את התערובת, שאמורה לצאת דיי דביקה. מיישרים עם מרית/ כף





אופים במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
ניתן לצנן על רשת לפני הפריסה וההגשה.




אחרי שהכל התחסל במהרה באותו היום, הכנתי גירסא נוספת עם דלעת.
במקום בננות החלפתי בדלעת מבושלת (כי כבר נגמרו הבננות).
יצא מעולה!




טוב, עשיתי כבר נגלה שלישית בכיוון היותר מלוח. בלי ממתיק ועם מלח גס ועשבי תיבול מיובשים (אורגנו, זעתר וטימין).
יצא מעולה!
[מדווחת על מגוון האופציות שהתנסיתי בהן, בעיקר כדי להראות שאפשר ממש לשחק עם המתכון המצויין הזה].

מתאים מאד כמנה לביה"ס/ גן/ עבודה. כנשנוש או כבסיס לסנדביץ' או לארוחה של ממש.
יאמי עם פרוסה דקיקה של חמאה מעל!