הכנתי את המנה הזו במקור עבור תחרות מתכוני העגבניות של mutti (מוזמנים לפרגן לי בלייק על המתכונים שלי שם) בעיקר כי פינטזתי על פירה סלרי כבר זמן מה ובמקרה היה לי שורש גדול במקרר (עוד לא מושלם, כי זו עוד לא לגמרי העונה ובכ"ז).
חומרים
כוס אגוזי מקדמיה
2 תפוחי אדמה בינוניים/ קטנים
שורש סלרי
2 שיני שום
1 כף חומץ עגבניות (אפשר גם אחר- בלסמי, בן יין, אורז)
2 כפות חמאה/ שמן קוקוס (אם רוצים לטבען את המנה)
1 כף מלח, פלפל גרוס לפי הטעם
קצת שמן זית
להגשה:
בצל קצוץ
כף חמאה/ שמן קוקוס (אם רוצים לטבען את המנה)
אופן ההכנה
משרים את האגוזים למספר שעות
אחרי הסינון שומרים את המים, נשתמש בהם להכנת הפירה.
חותכים את תפוחי האדמה ושורש הסלרי לקוביות. מניחים בסיר ומאדים או מבשלים עד לריכוך
לאחר שהתרככו מסננים מהמים.
במעבד מזון מניחים את אגוזי המקדמיה המסוננים, קוביות תפוחי האדמה והסלרי, השום ושאר החומרים מלבד שמן הזית.
מערבלים היטב למרקם חלק. תוך כדי הערבול מוסיפים את מיי השריית המקדמיה לפי הצורך ליצירת מרקם חלק. אפשר גם להזליף מעט שמן זית.
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה.
מגישים את הפירה עם הבצלים המטוגנים מעל. כארוחה בפני עצמה או כתוספת
עם מה שנשאר הכנתי לביבות לארוחת הערב.
הוספתי ביצים, פרמז'ן מגורד וקמח שקדים לפי העין.
טיגנתי בשומן בקר.
יצא ממש טעים, אפילו 2 הגדולים שלי אהבו (והשני ממש לא פשוט עם דברים חדשים, אז אני רואה בזה מחמאה)
איך מטגנים בשומן בקר?
השבמחקמאיפה קונים ואיך שומרים במקרר?
תודה...
אני מכינה לבד.
מחקאעלה על זה פוסט ממש בקרוב