"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 13 בנובמבר 2012

מה קורה במטבח שלי לאחרונה

אין לי הרבה זמן לכתוב ולהסביר ובכ"ז רוצה לשתף.
תודה לאל על תמונות

מה הכנתי עם ה slow cooker החדש שלי?
ציר עצמות כמובן. זה נראה לי הקבוע של החורף על השיש

מפרידה את ה"שמנת" מחלב הקוקוס להכנה עתידית של משהו.
הכנסתי פחית של חלב קוקוס למקרר ואז ה"שמנת" עלתה למעלה והמים נותרו בתחתית.
במים השתמשתי לתבשיל והשמנת תחכה לי לדבר הבא


ממשיכה עם ההחמצות. הפעם הקלתי על עצמי והלכתי על מקלות גזר עם שום ושמיר
ברור שגם מלח ופלפל

בעלי מסק את אחד מעצי הזיתים שלנו ועכשיו הוא כובש אותם


לפני שהולכים לישון לא שוכחים להשרות כל מיני להכנות עתידיות: שקדים, מש וקינואה (ספויילר- הקינואה לא הצליחה לנבוט... באסה)

השריתי את השקדים עם מלח

ובבוקר סיננתי מהמים והנחתי להתייבש במייבש המזון לכ-12 שעות.
אח"כ העברתי לכלי סגור לפריזר, שם הם נשמרים לאכילה ושימוש בהמשך.
דרך נפלאה למקסם את הפוטנציאל של השקדים ולהפטר מחומרים מעכבי ספיגה למיניהם שישנם באגוזים וזרעים

הכנתי גם tallow אבל זה לפוסט בפני עצמו, בהמשך

7 תגובות:

  1. ורד-מקסים ונותן השראה.
    שאלה -לגבי המש- אני נוהגת להנביט אותה אבל נתקלת באותה הבעיה שוב ושוב-חלק קטן מהמש אינו נובט ונשאר קשה ואז כשאני שמה אותם בסלט ואת נופלת על אחד קשה זה שובר את השיניים... יש לך פתרון? איך דואגים שכולם ינבטו?

    השבמחק
    תשובות
    1. אי אפשר ממש לדאוג לזה... צריך לקנות ממקום שיש ממנו הצלחות פשוט.
      עם המש רק לעתים רחוקות אני נתקלת בבעיה הזו. מכירה את זה היטב מהחילבה

      מחק
  2. היי ורד
    מאיפה קנית את הסיר?
    אני צריכה גם כדי להכין צירי עצמות,זה טוב בשביל זה?

    תודה על העיצות מהמטבח!

    השבמחק
    תשובות
    1. קבלתי את הסיר במתנה ליומולדת מהאחים שלי.
      מצמאנו את זה ברשת. משהו יחסית פשוט ולא יקר.
      זה הגודל הגדול- 8 ליטר. יש גם 5 ליטר.
      בהחלט מעולה לצירי עצמות. כאמור זה הדבר הראשון שעשיתי איתו.
      הגדולה שלי קוראת לו סיר הפלא, כי בזמן שהוא עבד בכל פעם הוצאתי לה משם ספלי מרק. זה מה שהיא שתתה כשהרגישה לא טוב לפני יומיים ובבקרים האחרונים לפני ביה"ס

      מחק
  3. הי ורד. אני נורא אוהבת שיש לי דברים מוכנים לבישול או לאכילה מיידית.
    לגבי השקדים - אם אין מתקן ייבוש (מה זה בכלל?!) יש דרך אחרת להכין מראש להקפאה? בדיוק קניתי סטוק...

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לייבש גם בתנור בחום של 40 מעלות.
      בטח ייקח קצת פחות זמן. תבדקי את זה אחרי 3-4 שעות ותראי איך זה. זה אמור להיות ממש מיובש בפנים, בלי רטיבות כלל

      מחק