"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 13 בנובמבר 2012

מה קורה במטבח שלי לאחרונה

אין לי הרבה זמן לכתוב ולהסביר ובכ"ז רוצה לשתף.
תודה לאל על תמונות

מה הכנתי עם ה slow cooker החדש שלי?
ציר עצמות כמובן. זה נראה לי הקבוע של החורף על השיש

מפרידה את ה"שמנת" מחלב הקוקוס להכנה עתידית של משהו.
הכנסתי פחית של חלב קוקוס למקרר ואז ה"שמנת" עלתה למעלה והמים נותרו בתחתית.
במים השתמשתי לתבשיל והשמנת תחכה לי לדבר הבא


ממשיכה עם ההחמצות. הפעם הקלתי על עצמי והלכתי על מקלות גזר עם שום ושמיר
ברור שגם מלח ופלפל

בעלי מסק את אחד מעצי הזיתים שלנו ועכשיו הוא כובש אותם


לפני שהולכים לישון לא שוכחים להשרות כל מיני להכנות עתידיות: שקדים, מש וקינואה (ספויילר- הקינואה לא הצליחה לנבוט... באסה)

השריתי את השקדים עם מלח

ובבוקר סיננתי מהמים והנחתי להתייבש במייבש המזון לכ-12 שעות.
אח"כ העברתי לכלי סגור לפריזר, שם הם נשמרים לאכילה ושימוש בהמשך.
דרך נפלאה למקסם את הפוטנציאל של השקדים ולהפטר מחומרים מעכבי ספיגה למיניהם שישנם באגוזים וזרעים

הכנתי גם tallow אבל זה לפוסט בפני עצמו, בהמשך