תודה לאל על המקפיא הזה שמחזיק בתוכו כל כך הרבה אפשרויות מגוונות.
הוא כל כך בשימוש אצלנו עד שקנינו מקפיא נפרד, כי כבר לא היה מקום ברגיל.
מה יש לנו במקפיא? אגוזים וזרעים, פשתן טחון, קמח שקדים, בשר, עוף ודגים שאנחנו קונים לפעמים בכמויות גדולות, מיץ לימון שאנחנו משמרים בסוף החורף, תמרים (כשאנחנו עושים הזמנות גדולות), פירות יער, קצת ירקות קפואים (אוהבים פה אפונה ושעועית ירוקה), ממתקים טבעיים ולפעמים גם שלוקים תעשייתיים לאיזון (נשארים פה כ"כ הרבה זמן...).
כבר מזמן אני זוכרת שיש לי עופיון במקפיא.
הגיע הזמן להוציא אותו.
הפשרתי ותכננתי להכין עם אורז וירקות.
התחלתי לארגן בסיר שכבות
ואז קלטתי שהעופיון מיועד למילוי. אבל האורז כבר בסיר ולכן החלטתי למלא אותו עם חלק מהירקות פשוט ולהניחו על הכל בסיר
*** הסיר בילה כשעה וחצי בתנור, בחום של 180 מעלות.
תודה לרעות, מהקבוצה שלי בפייסבוק, שהסבה את תשומת לבי לכך ששכחתי להוסיף את הפרטי הזה.
הוא כל כך בשימוש אצלנו עד שקנינו מקפיא נפרד, כי כבר לא היה מקום ברגיל.
מה יש לנו במקפיא? אגוזים וזרעים, פשתן טחון, קמח שקדים, בשר, עוף ודגים שאנחנו קונים לפעמים בכמויות גדולות, מיץ לימון שאנחנו משמרים בסוף החורף, תמרים (כשאנחנו עושים הזמנות גדולות), פירות יער, קצת ירקות קפואים (אוהבים פה אפונה ושעועית ירוקה), ממתקים טבעיים ולפעמים גם שלוקים תעשייתיים לאיזון (נשארים פה כ"כ הרבה זמן...).
כבר מזמן אני זוכרת שיש לי עופיון במקפיא.
הגיע הזמן להוציא אותו.
הפשרתי ותכננתי להכין עם אורז וירקות.
התחלתי לארגן בסיר שכבות
תפוחי אדמה לגדולה |
אורז, כי הייתה לי דודא |
מקל קנמון, תערובת קארי |
ואז קלטתי שהעופיון מיועד למילוי. אבל האורז כבר בסיר ולכן החלטתי למלא אותו עם חלק מהירקות פשוט ולהניחו על הכל בסיר
המון בזיליקום קצוץ |
מים עם כף מלח גס בערך. לא המון מים, רק בשביל האורז |
מעט מדיי בצל... רושמת לעצמי. השומר יצא מדהים! |
לא הספקתי לצלם עם העוף, הוא עף מהר מדיי |
העצמות יישמרו, כמובן, לציר העצמות של אחרי |
היה גם סלט מעולה שדוד סילט |
תודה לרעות, מהקבוצה שלי בפייסבוק, שהסבה את תשומת לבי לכך ששכחתי להוסיף את הפרטי הזה.
וואו נראה מעולה, איזה כיף. פתחת לי את התאבון עם התמונות האלה!
השבמחק