"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 29 בנובמבר 2012

תבשיל בתנור- עופיון עם אורז וירקות

תודה לאל על המקפיא הזה שמחזיק בתוכו כל כך הרבה אפשרויות מגוונות.
הוא כל כך בשימוש אצלנו עד שקנינו מקפיא נפרד, כי כבר לא היה מקום ברגיל.
מה יש לנו במקפיא? אגוזים וזרעים, פשתן טחון, קמח שקדים, בשר, עוף ודגים שאנחנו קונים לפעמים בכמויות גדולות, מיץ לימון שאנחנו משמרים בסוף החורף, תמרים (כשאנחנו עושים הזמנות גדולות), פירות יער, קצת ירקות קפואים  (אוהבים פה אפונה ושעועית ירוקה), ממתקים טבעיים ולפעמים גם שלוקים תעשייתיים לאיזון (נשארים פה כ"כ הרבה זמן...).

כבר מזמן אני זוכרת שיש לי עופיון במקפיא.
הגיע הזמן להוציא אותו.
הפשרתי ותכננתי להכין עם אורז וירקות.
התחלתי לארגן בסיר שכבות

תפוחי אדמה לגדולה


אורז, כי הייתה לי דודא

מקל קנמון, תערובת קארי



ואז קלטתי שהעופיון מיועד למילוי. אבל האורז כבר בסיר ולכן החלטתי למלא אותו עם חלק מהירקות פשוט ולהניחו על הכל בסיר





המון בזיליקום קצוץ
מים עם כף מלח גס בערך. לא המון מים, רק בשביל האורז

מעט מדיי בצל... רושמת לעצמי.
השומר יצא מדהים!

לא הספקתי לצלם עם העוף, הוא עף מהר מדיי

העצמות יישמרו, כמובן, לציר העצמות של אחרי

היה גם סלט מעולה שדוד סילט
*** הסיר בילה כשעה וחצי בתנור, בחום של 180 מעלות.
תודה לרעות, מהקבוצה שלי בפייסבוק, שהסבה את תשומת לבי לכך ששכחתי להוסיף את הפרטי הזה.