רציתי לי תבשיל קוביות כזה, בו כל הירקות חתוכים לקוביות ומתובלים וטעימים. בסגנון 'האש בראונס', אבל בלי תפו"א.
אז הכנתי לי וזהו
חומרים
1 שורש סלרי
2 גזרים
פיסת דלעת לא גדולה
1 קישוא זוקיני
1/2 כוס ציר עצמות
2-3 שיני שום
פיסה קטנה של ג'ינג'ר מגורד
תבלינים: מלח, קארי, קנמון
שמן קוקוס
אופן ההכנה
במחבת כבדה מברזל (מחממת הכי טוב בעיניי) מחממים 2-3 כפות שמן קוקוס.
חותכים את כל הירקות לקוביות.
מכניסים פנימה את שורש הסלרי והגזר ומערבבים היטב
מתבלים במלח וקארי בערבוב.
מכסים את המחבת למשך כמה דקות. הקוביות נצרבות קצת.
מוסיפים את קוביות הדלעת והזוקיני ומערבבים היטב
שוב סוגרים את המכסה לכמה דקות.
מוסיפים את ציר העצמות לערבוב ואת שיני השום הקצוצות והג'ינג'ר המגורד. מקטינים את האש ומוסיפים את הקנמון
סוגרים מכסה לעוד כמה דקות לספיגת הטעמים והשלמת ריכוך הירקות.
טועמים, מתקנים ומכבים את האש
ניתן לאכול כמנה בפני עצמה, או בתוספת למנה בשרית/ דגית.
אני הוספתי נתחים מהסלמון ג'רקי'ס שלי ויצאה ארוחה מצויינת!
אז הכנתי לי וזהו
חומרים
1 שורש סלרי
2 גזרים
פיסת דלעת לא גדולה
1 קישוא זוקיני
1/2 כוס ציר עצמות
2-3 שיני שום
פיסה קטנה של ג'ינג'ר מגורד
תבלינים: מלח, קארי, קנמון
שמן קוקוס
אופן ההכנה
במחבת כבדה מברזל (מחממת הכי טוב בעיניי) מחממים 2-3 כפות שמן קוקוס.
חותכים את כל הירקות לקוביות.
מכניסים פנימה את שורש הסלרי והגזר ומערבבים היטב
מתבלים במלח וקארי בערבוב.
מכסים את המחבת למשך כמה דקות. הקוביות נצרבות קצת.
מוסיפים את קוביות הדלעת והזוקיני ומערבבים היטב
שוב סוגרים את המכסה לכמה דקות.
מוסיפים את ציר העצמות לערבוב ואת שיני השום הקצוצות והג'ינג'ר המגורד. מקטינים את האש ומוסיפים את הקנמון
סוגרים מכסה לעוד כמה דקות לספיגת הטעמים והשלמת ריכוך הירקות.
טועמים, מתקנים ומכבים את האש
ניתן לאכול כמנה בפני עצמה, או בתוספת למנה בשרית/ דגית.
אני הוספתי נתחים מהסלמון ג'רקי'ס שלי ויצאה ארוחה מצויינת!
ורד, את משאירה את הדלעת עם קליפה? אכיל?
השבמחקבמרבית המקרים כן.
מחקדלעות, דלוריות, תפו"א והכל כמעט. חוץ מקולרבי שקליפתו באמת לא ניתנת לאכילה
טוב לדעת, אני אבדוק בארוחה הבאה.
מחקורד יקרה !
השבמחקמדוע אי אפשר לאכול קולרבי על קליפתו? האם מסיבה בריאותית?
נ.ב.
ניסיתי לטפל במחבת הברזל היקר שלי שהתכסה בחלודה,על ידי משיחתו בשמן זית וחימום ממושך על הגז באש גדולה,אבל הוא עדיין מתעקש להשאר חלוד !!!!
יש לך עוד רעיון להצלתו ?
בתודה
רחלי
ניסית פעם לאכול קליפה של קולרבי? היא קשה מאד מאד. זה לא ממש אפשרי בעיניי.
מחקאם את מצליחה, ספרי לי, זה מעניין...
לגבי הסיר, מצאתי עוד הסבר טוב לטיפול בסיר
http://ditchthewheat.com/cookware-ten-steps-to-love-your-cast-iron-cookware/
אולי את צריכה לעשות את זה כמה פעמים...
ניסית לקרצף את החלודה עם צמר פלדה ומים חמימים ואז לשמן? אולי שמן קוקוס או שומן בקר, משהו חזק יותר מזית. שגם לא מתחמצן ונשרף מהר...?
תודה ורד.
מחקכנראה שדי הרסתי את המחבת,אבל אני לא הולכת לוותר בקלות ולהפוך אותה למשקולת להתעמלות.
קראתי את המאמר שהפנית איליו ולמדתי דבר חשוב:דווקא לא טוב להשתמש במחבת ברזל על אש חזקה!!!
הם מציעים למשוך בשמן ולהכניס לתנור למספר שעות .כך אכן עשיתי כשקיבלתי אותה.
אולי אנסה להוריד איכשהו את החלודה ולחזור שוב על התהליך.רב תודות ולעבודה...
לגבי הקולרבי ,נכון שהחלק החיצוני יותר קשה אבל נדמה לי שפעם כבר אפיתי או בישלתי עם הקליפה,(ואולי טחנתי אח"כ,לא בדיוק זוכרת.)
ברוך ה' !!!
מחקשימנתי בשמן קוקוס ושרפתי בתנור -ומחבת הברזל שלי ניצל !!!!!
מיליון תודות !!
יופי! כיף לשמוע.
מחקסופסוף תוכלי להשתמש בה בצורה רגועה!
תהני
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק