בהשראת המתכון של הגר הכנתי אג מאפינס.
אפשר להכין אותם מכל שילוב של ירקות ואפילו עם עוף, שרימפס, נתחי בשר ועוד.
הכי כיף להכין משאריות של ירקות שנותרו מארוחות, או ממנות אחרות.
אני רציתי להכין רק מברוקולי הפעם
חומרים
ראש ברוקולי ממוצע
פלפל צ'ילי גרוס
כמה שיני שום קצוצות
שמן קוקוס
8 ביצים
1 כף שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית שקעים במידה ויש צורך בזה (יש תבניות שאינן מעודדות הידבקות ולא מצריכות שימון).
חותכים את תפרחות הברוקולי לחתיכות לא גדולות במיוחד.
בווק מחממים שמן קוקוס ומקפיצים את הברוקולים היטב.
מוסיפים צ'ילי גרוס לפי הטעם ושום קצוץ ומטגנים- מערבבים עד שהברוקולים מתרככים להם לשביעות רצונכם. אפשר להוסיף מעט נוזלים לריכוך מהיר יותר. אני השתמשתי בציר עצמות שיש לי כמעט תמיד במקרר. אולם כל דבר נוזלי יילך פה: מים, יין לבן, מיץ כלשהו, מיי בישול של ירקות, רוטב ועוד
מניחים ברוקולים בתבנית השקעים
מערבבים את הביצים, המלח, הפלפל ושמן הזית
ממלאים את השקעים בתערובת הביצים. כדאי לא למלא עד למעלה, אלא משהו כמו חצי, כי הביצים מתנפחות להן ויכולות לעלות על גדותיהן
מכניסים לתנור ל-25-30 דקות, עד שהביצים מזהיבות והמאפינס מתייצבים
בהתחלה הם יתפחו מאד ואז, כאשר הן מתקררות מעט הן מתכווצות בחזרה
זו ארוחה בפני עצמה, או חטיף לדרך ביום עמוס.
ניתן לשמור במקרר למספר ימים ולאכול קר או מחומם מעט.
*** אפשר להשתמש בכל קומבינציית ירקות, עלים, תבלינים ואף בשאריות של עוף, בשר, דגים ועוד.
הרגישו חופשי לאלתר, להוסיף, לשדרג ולהתנסות.
השמיים הם הגבול!
אפשר להכין אותם מכל שילוב של ירקות ואפילו עם עוף, שרימפס, נתחי בשר ועוד.
הכי כיף להכין משאריות של ירקות שנותרו מארוחות, או ממנות אחרות.
אני רציתי להכין רק מברוקולי הפעם
חומרים
ראש ברוקולי ממוצע
פלפל צ'ילי גרוס
כמה שיני שום קצוצות
שמן קוקוס
8 ביצים
1 כף שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית שקעים במידה ויש צורך בזה (יש תבניות שאינן מעודדות הידבקות ולא מצריכות שימון).
חותכים את תפרחות הברוקולי לחתיכות לא גדולות במיוחד.
בווק מחממים שמן קוקוס ומקפיצים את הברוקולים היטב.
מוסיפים צ'ילי גרוס לפי הטעם ושום קצוץ ומטגנים- מערבבים עד שהברוקולים מתרככים להם לשביעות רצונכם. אפשר להוסיף מעט נוזלים לריכוך מהיר יותר. אני השתמשתי בציר עצמות שיש לי כמעט תמיד במקרר. אולם כל דבר נוזלי יילך פה: מים, יין לבן, מיץ כלשהו, מיי בישול של ירקות, רוטב ועוד
מניחים ברוקולים בתבנית השקעים
מערבבים את הביצים, המלח, הפלפל ושמן הזית
ממלאים את השקעים בתערובת הביצים. כדאי לא למלא עד למעלה, אלא משהו כמו חצי, כי הביצים מתנפחות להן ויכולות לעלות על גדותיהן
מכניסים לתנור ל-25-30 דקות, עד שהביצים מזהיבות והמאפינס מתייצבים
בהתחלה הם יתפחו מאד ואז, כאשר הן מתקררות מעט הן מתכווצות בחזרה
זו ארוחה בפני עצמה, או חטיף לדרך ביום עמוס.
ניתן לשמור במקרר למספר ימים ולאכול קר או מחומם מעט.
*** אפשר להשתמש בכל קומבינציית ירקות, עלים, תבלינים ואף בשאריות של עוף, בשר, דגים ועוד.
הרגישו חופשי לאלתר, להוסיף, לשדרג ולהתנסות.
השמיים הם הגבול!
בוקר טוב. בתור בנאדם נטול זמן, נראה לי שאנסה בקרוב...
השבמחקשאלה לגבי התבנית - השחורות הללו לא עשויות מטפלון?!
הן כבר בפח :-)
מחקזו הייתה הפעם האחרונה בהחלט שלהן :-)
באססה...אז על מה את מכינה מאפינס? תבניות קרטון ח"פ? סיליקון (משום מה אני חוששת מהסיליקון, האמת, ולא משתמשת בו כלל לאפייה...
השבמחקמכינה כרגע עם מנג'טים בד"כ, בתוך תבניות מאפינס, או על תבניות רגילות.
מחק8 ביצים זה לא המון ? זה יוצא כמעט ביצה לכל מאפין
השבמחקאפשר להכין עם פחות?
בגלל זה אלה אג מאפינס, כי הן עשויות מ...אגס... :-)
מחק